Siril Malmedal Hauge – Slowly, slowly

A talent reaches deep truths, a delightful listen!

Siril Malmedal Hauge har jobbet seg opp som en ny og spennende stemme på det norske jazzfirmamentet. Både i egne og i andres prosjekter har hun satt sitt særpreg på musikken og gjort stort inntrykk. Siril er en allsidig vokalist med sterke røtter i jazztradisjonen, som tross en relativt ung alder, allerede er etterspurt og aktiv i en rekke prosjekter, både som vokalist og instrumentalist.

Hun har deltatt på mange innspillinger, og i 2019 kom endelig den kritikerroste debutplata Uncharted Territory på Jazzland, ei plate med fengende melodier og knallsterke utøverprestasjoner. Hun er nå aktuell med sitt andre album i eget navn med det samme fantastiske ensemblet i ryggen. Slowly, slowly treffer kroppen umiddelbart, og maner sansene dypere inn i øyeblikket. Musikken beskriver en bevegelse, en følelse. En repeterende oppfordring til å kjenne på det store i de små øyeblikkene som er rundt oss hele tiden. Bruset i brystet når du slipper styret på sykkelen i nedoverbakke, mosen fra skogbunnen som kjennes myk mot ryggen, og funnet av en blinkende skatt i fjæresteinene. Tiden stopper opp – bare litt. I et par sekunder. Slowly, slowly ber deg hvile i noe av det viktigste du har: evnen til å bøye tiden, og gjøre de korte øyeblikkene større.

Dette blir en kveld med stor musikk med sans for de små øyeblikkene, vakkert!

Siril Malmedal Hauge – vokal, Martin Myhre Olsen – saksofon, Torgeir Hovden Standal – gitar, Kjetil Mulelid – piano, Martin Morland – bass, Henrik Lødøen – trommer

Foto: Malin Longva