Simin Tander New Quartet

Pashto poesi – magi!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210
  • Kjøp billett her!

One of the most exciting voices on the European jazz scene right now

Simin Tander er blant de aller mest spennende vokalistene i Europa om dagen. Vi er vant til å se henne på scenen sammen med Tord Gustavsen Trio, som hun også samarbeidet med på ECM-debuten What was said – et album hun mottok den tyske kritikerprisen for i 2016. Tre utsolgte konserter på Victoria, den første allerede i 2015, har gjort den tysk-afghanske sangeren og komponisten til et kjent og kjært navn for Oslos konsertpublikum. Nå har hun satt opp base i Oslo og dannet Simin Tander New Quartet!

I 2020 spilte kvartetten inn den kritikerroste plata Unfading. Her får vi Tanders varme og ekspressive stemme i dypt samspill med et inspirert og inspirerende band. Tekstene på engelsk, pashto og spansk spenner fra dikt av de kvinnelige afghanske poetene Nazo Tokhi og Sohaila Hasrat-Nazimi til Sylvia Plath og Bob Dylan. Simin Tanders musikk viser oss at verden henger sammen, i rom og i tid, selv om det kanskje ikke føles slik akkurat her og nå. Vi har ventet to år på å få høre denne musikken live. Nå får vi endelig sjansen. Alle trenger litt unfading i livet sitt. Du også!

Simin Tander – vokal, Harpreet Bansal – fiolin, Olav Torget – baritongitar, Samuel Rohrer – trommer

Foto: Matthis Kleeb

“Stunning, intriguing and utterly hypnotic, Simin Tander […] is extremely unconventional, creating a lyrical, often near-sacred mood.” ***** – CONCERTO (AUSTRIA)

“But the true sensation is Simin Tander herself, who, with her gentle timbre and arabesque-like vocal flights, plumbs all shades of her voice.” – FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG (GERMANY

«Musikken hennes er grenseløst vakker.“ Dagens Næringsliv

«Så flott, så annerledes!“ Nettavisen (5*)