Crispell/Andersson/Østergaard-Nielsen Trio

Intuitiv trio

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 250/200
  • Kjøp billett her!

Open and sensitive from three fabulous musicians

Crispell/Andersson/Østergaard er en ny trio sammensatt av den danske trommeslageren Michala Østergaard-Nielsen. En klassisk klavertrio på papiret – men ikke i praksis!

Musikken består av både komposisjoner av Østergaard-Nielsen og av frie improvisasjoner. Her er det tre som virkelig vet hva de driver med og tør å strekke seg langt utover scenekanten! Trioen tar oss med inn i en verden full av ukjente steder, lyriske møter, dissonans og harmoni. I en åpen og intuitiv atmosfære får lytterne oppleve det kraftfullt rugende og det stille vibrerende fra en virtuos trio.

Marilyn Crispell er en verdenskjent pianist og komponist i jazz, improvisasjon og kunstmusikk. Hun har samarbeidet med flere andre eminente musikere som Anthony Braxton og Paul Motian. I nyere tid har hun også samarbeidet med Joe Lovano i Trio Tapestry. Crispell har sluppet flere album med plateselskapet ECM. «She is one of a very few pianists who rise to the challenge of free jazz.” – The New York Times.

Thommy Andersson er en fabelaktig bassist, i tillegg til å være komponist, arrangør og produsent. Han har i løpet av de siste 20+ årene hatt turneer, prosjekter og innspillinger i samarbeid med ulike musikere fra hele verden med forskjellige kulturer. «Thommy Andersson knows how to play the world’s most grounded bass and at the same time facilitate exalted music» – Jazz Special.

Michala Østergaard-Nielsen blir oppfattet som en musiker med en zen-aktig holdning til tromming, improvisasjon og musikk. Hun har samarbeidet med musikere som Marc Ducret og Bob Moses. Og i 2018 mottok hun den svenske jazzprisen Jazzkannan: «This years Jazzkanna goes to a spiritual and sensitive composer and musician, who’s univers is full of poetic vibrations that create instant love.»

Marilyn Crispell – piano, Thommy Andersson – bass, Michala Østergaard-Nielsen – trommer

Foto: Stefani/Sjöström/Windfelt

Ikke samme band, men nydelig musikk av Michala Østergaard-Nielsen: