Sigurd Hole – RORAIMA

Vakkert og viktig

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230
  • Kjøp billett her!

Inspired by indigenous culture, ecology, and the Brazilian rainforest, Sigurd Hole evokes near-mystical atmospheres

RORAIMA ble skrevet som et bestillingsverk for Oslo World i 2020, og ble urfremført i Kulturkirken Jakob under festivalen. Verket setter fokus på temaer som naturmangfold og økologisk sårbarhet, og henter inspirasjon blant annet fra lyden av regnskogen i Amazonas og Yanomami-folkets mytologi. Musikken inneholder feltopptak fra regnskogen av den amerikanske lydbildeøkologen Bernie Krause. Med seg til å spille grønne toner på platen og konserten er et knippe spennende musikere og som ikke det var nok, løftes kvelden av en flott visuell produksjon av Jan Erik Holto.

RORAIMA ble sluppet på plate i vinter, og har allerede fått overveldende mottakelser både i Norge og i utlandet. Albumet fikk en veldig god kritikk i The New York Times, og låten The Presentation Dance gikk rett i på avisens THE PLAYLIST for uke 7. Her hjemme har albumet fått sterke anmeldelser i medier som Aftenposten og Dag og Tid. I tillegg ble albumet nylig tildelt den prestisjetunge tyske kritikerprisen «German Record Critics’ Award».

Dette er stille, men kraftfull musikk, og løftet med ekstra lyd- og bildeproduksjon kan vi love deg en fantastisk opplevelse!

Trygve Seim – saksofon, Frode Haltli – trekkspill, Helga Myhr – fele, Tanja Orning – cello, Håkon Aase – fiolin, Sigurd Hole – bass, Knut Kvifte Nesheim – trommer, Audun Strype – lyd, Jan Erik Holto – visuals

Foto: I.J.Biermann

The presentation dance from Sigurd Hole on Vimeo.

Roraima album teaser from Sigurd Hole on Vimeo.