Signe Emmeluth – Banshee

En av de sterkeste stemmene i ny, norsk jazz

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 310/260/210
  • Kjøp billett her!

Gripping and exciting music from Danish saxophone player and an amazing ensemble

Danske Signe Emmeluth har blitt et av dreiepunktene i ny, norsk jazz og samtidsmusikk. Vi har hatt stor glede av hennes eget band Emmeluth’s Amoeba, hun har skrevet fantastisk musikk for Trondheim Jazzorkester, og i Spacemusic Ensemble og Skarbø Skulekorps er hun en tydelig premissleverandør og solist. I 2022 leverte hun bestillingsverket Banshee til Vossa Jazz, framført med et stjernelag av norske musikere. Det er kraftfull musikk hvor musikerne også brukte stemmen i et samkjørt nærvær.

Audun Vinger skrev i sin anmeldelse av urfremføringen på Vossa Jazz at: «Det er morsomt og støyende til tider, vakkert og duggfriskt med bruk av vannperkusjon andre steder, påminnende om fuglesang og blomstereng. Emmeluth tenker i lange linjer i disse større verkene sine, med en avansert kompositorisk teknikk som krever mye av publikum og utøvere.».

Tittelen Banshee henviser til et mytisk vesen som med skingrende skrik og jammer varsler om ødeleggelse, sorg og død i familien. Emmeluth beskriver selv Banshee som en «uræd fortælling om nærvær og øjeblikke». «Banshee-figuren er ikke nødvendigvis tænkt som noget skræmmende og gruopvækkende, men derimod et udsagn om, at tiden flyver. Lev livet, mens du har det. Hvad vil vi opleve, mens vi eksisterer? Hvad efterlader vi os? Er vi til stede?»

Dette bandet er definitivt tilstede, klare for å gi deg en stor opplevelse. Vær her du og!

Signe Emmeluth – saksofon, vokal, Guoste Tamulynaïte – piano, vokal, Guro Moe – bass, vokal, Maja S. K. Ratkje – vokal, elektronikk, Anne «Efternøler» Andersson – trompet,  vokal, Heiða Karine Jóhannesdóttir – tuba, vokal, Jennifer Torrence – perkusjon, vokal, Magnus Skavhaug Nergaard – lydteknikker

Foto: Margit Rønning Omholt