Dave Holland Trio   

Oppegående basskraftverk fra 70-tallets nybrottsarbeid

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 390/340/290
  • Kjøp billett her!

Dave Holland’s groovy trio

Dave Holland kunne lagt ned bassen midt på syttitallet, og han ville likevel ha sikret seg plass i historiebøkene etter å ha vært bassist med Miles Davis i “The lost Quintet” og på de smått legendariske albumene Bitches Brew og In a silent way, før han en kort periode smatt innom avantgardebandet Circle med Anthony Braxton og deretter gikk i studio og lagde en av disse platene som står som en merkestaur i den moderne jazzkatalogen: Conference of the Birds. Heldigvis lot han AFP-søknaden ligge, og fem tiår og et utall klassiske skiver senere er Dave Holland fortsatt en kunstnerisk kraft å regne med.

Kevin Eubanks som først ble annonsert, har dessverre måttet hoppe av turneen på grunn av sykdom i familien. Heldigvis har de funnet en fantastisk erstatning i saksofonisten Jaleel Shaw. Shaw har utgitt flere kritikerroste album under eget navn, hvor blant andre «vår egen» Lage Lund er med, og er i tillegg fast medlem i Roy Haynes Quartet og Mingus Big Band.

Trommis Eric Harland så vi i høst, i trioen til Chris Potter, han satt også bak trommene da Charles Lloyd besøkte Victoria i 2019. Sammen leverer trioen groovy, elektrisk jazz med trøkk, midt i gata der Holland trives aller best, og som han mer eller mindre har brulagt selv.

Dave Holland – bass, Jaleel Shaw – saksofon, Eric Harland – trommer