Avlyst! Schlippenbach & Narvesen

Sterke stemmer fra to generasjoner inproviserer fabelaktig

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 230/180
  • Avlyst!

AVLYST!  Det ble desverre for vanskelig å få Alexander von Schlippenbach på besøk denne høsten, samarbeidet mellom han og Dag Magnus Narvesen får vi ta når verdenssituasjonen endrer seg til det bedre. Konserten blir erstattet av Dag Magnus Narvesen/Ayumi Tanaka/Kristoffer Alberts + Ramblin’

Two strong voices from different generations come together to create a unique sound

Hvis man måtte enes om ett navn som definerte og oppsummerte moderne europeisk frijazz etter krigen, ville Alexander von Schlippenbach vært et naturlig sted å lande. Den tyske pianisten har vært en foregangsfigur helt siden han grunnla Globe Unity Orchestra på sekstitallet, spilte med Evan Parker og Aki Takase på sytti- og åttitallet og fram til Monk’s Casino. Hele denne tiden har han holdt koken med knivskarpe soloer og fremoverlent og kreativt vibrerende musikk.

Duoen med den betydelig yngre Dag Magnus Narvesen springer ut av samarbeidet stavangerensemblet Kitchen Orchestra gjorde med Schlippenbach for noen år siden og viser med all mulig tydelighet at i jazzen er alder virkelig bare et tall! Energien på scenen og det lyttende samspillet går opp i en tettpakket enhet av øyeblikkskunst. Duoen har tidligere gitt ut Interweaving på vinyl og i begrenset opplag, og tidligere i år kom albumet Liminal Field. Det er virkelig verdt å sjekke ut! For på konserten i kveld får du ganske sikkert høre noe helt annet.

Alexander von Schlippenbach – piano, Dag Magnus Narvesen – trommer