Samspill 25 år!

Samspill med jubileumsfest!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210/160
  • Kjøp billett her!

I år feirer Samspill International Music Network 25 år, og denne kvelden feirer vi dette med en storslått kveld med musikere som betyr mye for organisasjonen!

I bresjen for kvelden står tre aktuelle og unike musikere som preger musikknorge i dag: Marianna Sangita Angeletaki Røe, Inger Hannisdal og Nawar Alnaddaf. Sammen med et stjernespekket lag av musikere inviterer de til samspill og musikalske jazzreiser på kryss og tvers av landegrenser.

Marianna Sangita Angeletaki Røe
Marianna Sangita Angeletaki Røe er en gresk/norsk vokalist, komponist, tekstforfatter og perkusjonist. Hun har gjort seg bemerket i Norge og Europa med bandet Broen, og med bl.a. Hyllest til Joni Mitchell, Gurls & Trondheim Jazz Orkester og duoen ON med Efrén López Sánz. Marianna ser på seg selv som et musikalsk hybrid og er interessert i all slags musikk og kanskje spesielt folkemusikk fra ulike steder i verden. Marianna vant JazZtipendiatet i 2021 og premierte hennes bestillingsverk for Trondheim Jazzorkester med tittel «Spiti/Hjem» på Moldejazz i 2022. Verket har siden da turnert høsten 2022 til varme mottakelser og fortsetter å spille konserter og turnére. Marianna vant nylig Spellemannsprisen som en del av plata «Oui» av Gurls & Trondheim Jazzorkester.

Inger Hannisdal
Fiolinist og komponist Inger Hannisdal lager sjangeroverskridende musikk i møtepunktet mellom folkemusikk, samtids- og improvisasjonsmusikk. Musikken hennes utforsker mikrotonalitet i melodier og harmoni, ulike former for ujevn time, og utvidede teknikker på fiolin. Hun studerte arabisk musikk ved Université Antonine i Libanon, og spiller tradisjonsmusikk fra Midtøsten i flere ulike ensembler. For «North South East West» vant hun Spellemannspris for komposisjon i 2023.

Nawar Alnaddaf
Nawar Alnaddaf er en sanger og oud-spiller fra Syria. Hun har en bachelorgrad i musikk og har også studert ved Norges musikkhøgskole. I møte med vestlige musikksjangre, spesielt norske folkemusikktradisjoner, ser Alnaddaf et stort potensial for den arabiske ouden. Alnaddaf komponerer egen musikk, men arrangerer også musikk fra andre sjangre, for eksempel sufisme, norsk folkemusikk og norske salmer, på sin egen måte. Nawar Alnaddaf spiller i ulike konstellasjoner i Norge, blant annet med Ole André Farstad i Meelodi, som opptrådte på Førdefestivalen i 2021. Samme år ble hun også nominert til Drømmestipendet.

Medvirkende:
Yeisy Rojas – fiolin, vokal, dans, Anja Lauvdal – piano/elektronikk, Javid Afsari-Rad – santur, Becaye Aw – gitar, Adrian Myhr – bass, Ricardo Sanchez – perkusjon

Etter konsertene blir det jam! Ta med instrumentet ditt og få gratis inngang!

Samspill 25 år er et samarbeid mellom OK World, Nasjonal jazzscene og Samspill.