Red Kite & Gisle Røen Johansen

Psykedelisk buldrejazz

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 270/220/170
  • Kjøp billett her!

Exploring heavy lines between rock, jazz and prog

Red Kite er ikke av det forsiktige slaget. De åpner likeså godt det selvtitulerte debutalbumet med en herlig tung og frikete versjon av Alice Coltranes «Ptah, The El Daoud» og dermed ble lista lagt. Men så består jo bandet av luringer som Bernt Andre Moen, Even Hermansen, Torstein Lofthus og Trond Frønes, med bakgrunn fra blant annet Shining, Elephant9 og Bushman’s Revenge. Til denne konserten bringer de med seg saksofonist Gisle Røen Johansen, kjent fra Element og Jazzmob.

Også på oppfølgeralbumet «Apophenian Bliss» (2021) utforsker Red Kite de frie linjer mellom rock, jazz og prog, og alt imellom, med stor iver. Her finner du sangen «Morrasol», som er skrevet av Gisle Røen Johansen, og dette er bare ett eksempel på at trådene imellom Red Kite og Johanen veves nennsomt frem og tilbake.

På Johansens glimrende nye album «Kveldsragg», spiller Even Hermansen og resten av Bushman’s Revenge, i tillegg til Ingebrigt Håker Flaten. På dette albumet flyter sjangrene grenseløst i hverandre, med tre lengre og atmosfæriske spor, deriblant «Morrasol».

Kveldens kvintett-konstellasjon har improvisasjon som et sentralt element, og møtes på hjørnet med tunge, psykedeliske riff og buldrejazz.

Gisle Røen Johansen – saksofon, Bernt Andre Moen – tangenter, Even Hermansen – gitar, Trond Frønes – bass og Torstein Lofthus – trommer