Nik Bärtsch

Modulbasert pianomagi

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230/180
  • Kjøp billett her!

The Swiss zen-master of ritual groove music

Nik Bärtsch har sondert ut nye terreng for pianospilling siden 90-tallet med band og prosjekter som Mobile og Ronin. Bärtsch har en iøynefallende teknikk som gjør at pianotonene flyter av gårde som en elv med sterke understrømmer som drar deg med. Tidligere har musikken hans blitt kalt både «zen-funk» og «ritual groove music», og etter hvert har han inkorporert mer av et lydbilde nærmere klassisk musikk. Spesielt soloalbumene har et mer minimalistisk preg med innslag av noen Steve Reich-aktige repetisjoner før komposisjonene, for ikke å si modulene, oppløses og flyter videre. Det er en zen-lignende ro over det hele. Minimalistisk uttrykk med maksimal effekt.

Den siste utgivelsen «Entendre» fra 2021, utgitt på hans faste plateselskap ECM, belyser nærmere Bärtschs minimalistiske uttrykk og enorme frihet i strenge komposisjons-rammer, med inspirasjon hentet fra rituell musikk fra verden rundt.

Bärtsch har spilt to mektige konserter på Victoria tidligere med Ronin-besetningen, men dette er første opptreden hos oss i soloformat. Han evner å bringe frem en egen glød i flygelet på Victoria og dette blir uten tvil nok en mektig kveld i Bärtschs selskap.

Foto: Christian Senti