Petter Wettre

Petters ballade

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 230/180
  • Utsatt!

På grunn av de svært strenge innreise restriksjonene for tiden, er både turneen til- og denne konserten med Petter Wettre og hans internasjonale band avlyst/utsatt. Oslo jazzfestival tar over bandet i august, så det blir en ny sjanse da!

Closing one door to open a new

Petter Wettre har gitt ut plater i snart tjuefem år, men nå er det slutt. Hans kommende utgivelse, The Last Album, er nettopp det – den siste. Hvorfor? Vel, han har sine grunner.

Musikken til Wettre har alltid til en viss grad speilet mannen. Mangslungen, velformulert og direkte. Sagt på en annen måte: klar melding ut! Men i løpet av alle disse plateutgivelsene med duoer, trioer, kvartetter, standardlåter og egenkomponerte ting, med eller uten orkester, er det én sjanger som har manglet for å gjøre bildet komplett. Balladen. The Last Album er en balladeskive, og ikke bare det, men en oppsummering og en refleksjon over beslutninger tatt, livsvalg og konsekvenser. Alt som utgjør et musikerliv.

Dette er på ingen måte Petter Wettres svanesang. Vi kommer nok til å få høre mye mer fra den kanten i årene som kommer. En dør blir lukket for at en ny skal åpnes. Vi kan nesten ikke vente på å høre hva som er bak den!

Petter Wettre – saksofon, Jason Rebello – piano, Daniel Franck – bass, Dejan Terzic – trommer

Foto: Ketil Hardy