Per Husby – 2048

Film, samtale og konsert med 30 års modning

  • Torsdag 6. februar 2020
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230
  • Kjøp billett her!

Revisiting the 1988 award-winning documentary about climate change – and its accompanying music

Det er ikke bare i dag vi er opptatt av klimaendringer og miljøvern. På åttitallet hadde vi Blekkulf og Miljødetektivene, Fredrik Hauge hang fra fabrikkpiper og grov opp gifttønner så olja skvatt, og NRK lagde den prisvinnende framtidsdystopiske filmen “2048”, med originalkomponert musikk signert Per Husby: Året er 2048, og en tv-stasjon har funnet to gamle dokumentarer fra 1988 og sender dem i reprise, som bevis på at allerede den gangen visste man hva som kunne skje med ozonlaget og klimaet på jorda.

Nå skriver vi snart 2020, og vi er halvveis og vel så det til 2048. Hvordan er det å se filmen på nytt i lys av nåtida, etter tretti år med politisk sendrektighet og motvilje mot reelle tiltak? Arrangementet i kveld er tredelt: Først en visning av filmen, etterfulgt av en samtale med programskaper Petter Nome og redaktør Kjetil B. Alstadheim. Til slutt får vi et gjenhør med musikken.

I den originale versjonen hørte vi blant andre Nils Petter Molvær og Staffan William-Olsson. 2020-utgaven blir framført av et knallsterkt band bestående av tre generasjoner norske musikere av ypperste klasse. Velkommen til årets viktigste konsert på Victoria!

Unni Løvlid – vokal, Hayden Powell – trompet, Knut Riisnæs – saksofon, Hedvig Mollestad – gitar, Per Husby – piano, Arild Andersen – bass, Per Oddvar Johansen – trommer, Sonoro strykekvartett

Naturtoner. Et musikalsk portrett av pianisten og komponisten Per Husby ser du her: https://tv.nrk.no/program/FMUS00005488