Oslo World: Jazzlands OkWorld – Labelrelease!

Grenseløs optimisme og skaperkraft fra nytt label.

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 220/170
  • Kjøp billett her!

Vi fortsetter å livestreame noen av høydepunktene fra scenen vår, så denne konserten kan du få med deg selv om du må være hjemme ikveld. Scroll til nederst på siden!

OK World var i utgangspunktet et band som ble igangsatt i forbindelse med Oslo Worlds tjueårsjubileum. Der møtte Bugge Wesseltoft musikere fra blant annet India, Nepal, Spania, Libanon og Mosambik. De besøkte hverandres hjemland, laget musikk sammen og fremførte resultatet som åpningskonsert på festivalen. Heldigvis – og selvsagt – var ikke det slutten på visa. Når Jazzland, og det som er blitt til underlabelet OkWorld, nok en gang besøker oss, denne gangen på Victoria, er det blitt en større paraply. Det er et musikalsk  mikrokosmos som møter oss – Sanskriti Shrestas Avatar, Harpreet Bansal Group, Bendik Baksaas, Majãz, Nordjordet, Bugge og Adama Barry, for å nevne noe.

At nettopp Bugge Wesseltoft og hans selskap Jazzland befinner seg i midten av alt dette er naturlig. Møter i musikk er selvsagt viktig for mange musikere og lyttere, men for Bugge virker dette aspektet hakket mer brennende. Grunntanken for OK World-prosjektet var musikk som det originale språket – det beste verktøyet vi har for å overkomme kulturelle forskjeller. I løpet av en lang karriere har nye koblinger, enten det er mellom jazz og klubbmusikk eller toner på tvers av kontinenter og tidsaldere, preget virket hans. Den slags ambisjon gjennomsyrer artistene som kommer ut på det nye underlabelet OkWorld – som denne kvelden står klare med seks nye utgivelser. Vi vil både høre musikk som er urgammel og moderne – og som stammer fra hele kloden.

Harpreet Bansal Group
Fiolinisten Harpreet Bansal er lært opp i den nord-indiske klassiske tradisjonen. Hun er i tillegg klassisk utdannet ved Norgess Musikkhøgskole, hvor hun også ble den første til å ta en master i indisk musikk. Harpreet Bansal Group fremfører nykomponert ragamusikk i samspill med globalt orienterte improvisasjonsmusikere fra en rekke forskjellige tradisjoner – med iransk santor, harmonium, tablas og bass. Hun slipper sin andre plate på Jazzland søndag 13. mai.

Majãz
Majãz er debutplaten til et prosjekt med ulike syriske artister som kom til Norge som flyktninger og som har funnet sammen i musikken. De to norske musikerne Knut Reiersrud og Håkon Kornstad, som har samarbeidet med gruppen om prosjektet “Skjønnhet utenfra”, deltar også på konserten.

Nordjordet
Øyonn Groven Myhren og Bugge Wesseltoft har jobbet sammen i 20 år, og endelig materialiserer samarbeidet seg på plate. Materialet til Nordjordet er spilt inn i bestefar Eivind Grovens Orgelhus på Ekeberg sammen med musikerne Anne Hytta på feler og Anders Røine på langeleik, munnharpe og gitarer.

Bendik Baksaas – Seine sviv
Komponist, produsent og DJ Bendik Baksaas er en av de fremste i en ny generasjon som trives svært godt i mellomrommene mellom klubbmusikk og improvisert musikk. Dette har han vist gjennom en rekke samarbeid, enten det er med Mathias Stubø, jazzgruppen Mopti eller poeten Fredrik Høyer. Baksaas har tilbrakt en måned med folkemusikere på Leveld Kunstnarhus i Hallingdal. Resultatet, Seine Sviv, er kveding blandet med soundscapes og elektronika.

Adama Barry
Adama Barry (Burkina Faso/Norge) fremfører musikk på selvlagde strenge- og fløyteinstrumenter. Han synger i den vestafrikanske fulanitradisjonen. Når han gir ut musikk på OkWorld blir det en blanding av originalspor og remakes av artister som Henrik Schwarz, Prins Thomas og Mental Overdrive. 

Avatar
Avatar er en sekstett ledet an av den Oslobaserte nepalesiske tablavirtuosen Sanskriti Shresta. I likhet med Harpreet Bansal Group, griper musikken til Avatar tak i en gjensidig interesse mellom folk fra østlig tradisjonsmusikk og folk med bakgrunn i vestlig improvisasjon- og samtidsmusikk. Musikken kretser rundt Shrestas syv stemte tablas. Avatar kommer ut med sin debutplate på OkWorld.

Bafana Nhlapo
Sangeren og perkusjonisten Bafana Nhlapo er den første artisten som kom ut på OkWorld og vil gjeste denne kvelden for å spille et par låter sammen med Ibou Sisokho på kora og Bugge Wesseltoft på elektronika.

OBS! Sesongkort gjelder også på denne!

Livestreaming på YouTube fra kl. 20.00!