Enrico Rava Quintet featuring Joe Lovano

To giganter i eksklusivt samspill

  • Onsdag 31. oktober 2018
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 340/290
  • Kjøp billett her!

An inspired meeting that may turn out to be this years mainstream event!

Dette kan bli årets konsert for jazzelskere, her kommer mainstream til å bli utfordret til yttergrensene! La oss begynne med frontfigurene, to maratonløpere som perfekt vet å balansere energien i flotte melodiske flater, suggererende motbakker og vilt frislipp i hellingene. Enrico Rava er en av de mest kjente, nålevende italienske jazzmusikere, som opplyst av Miles Davis plukket opp trompeten som 18 åring, og har pustet med det hornet i sekstitallets hippe Italia, syttitallets kokende New York, og vendt hjem som erobrer. Han har en fantastisk katalog på ECM, en nytelse i utfordringer og coolness!

Saksofontonen til Joe Lovano er litt som mannen selv: romslig og rett på sak. I fire tiår har Lovano vært i fremste rekke både som soloist og bandleder, og hans besøk på Victoria har alltid skapt enorm begeistring.

Pianisten Giovanni Guidi bringer til løpet en lyttende følsomhet med stor, indre spenning. Malende abstrakt og med klingende puls; den unge musikeren er en stigende stjerne på jazzhimmelen. Dezron Douglas og Gerald Cleaver må sies å være den perfekte rytmeseksjonen for dette prosjektet, grunnvollsrystende og samkjørte, med komplett oversikt over løypa og snarveiene.

Denne kvintetten rommer så mye talent og erfaring at vi lett lover en stor opplevelse, minst like gøy for tilskuerne som utøverne!

Enrico Rava – trompet, Joe Lovano – saksofon, Giovanni Guidi – piano, Dezron Douglas – bass, Gerald Cleaver – trommer