Oslo Kulturnatt: Frøy Aagre & Andreas Ulvo

Aagre & Ulvo går elektrisk

  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • Gratis inngang
  • Gratis inngang

Frøy Aagre og Andreas Ulvo har spilt sammen i Offbeat i mange år. Der har de konsentrert seg om et akustisk uttrykk. Når de nå legger ut på veien i duoformat er vibbene i mye større grad elektriske. Den nordiske våren byttet ut med referanser til Radiohead, Bon Iver og Steve Reich. En mikstur som skulle appellere til et publikum langt utover den harde jazzkjernen.

Saksofonist Frøy Aagre har tross sin relativt unge alder rukket å bli et navn å merke seg. Som komponist skriver Aagre vakker og særegen melodisk jazz, og hun spiller med stille klarhet og en ren, mettet tone. Sammen med bandet sitt har hun utviklet et tett og dynamisk samspill og en leken spontanitet som forsterker låtene og visker ut skillet mellom komposisjon og improvisasjon. Albumet “Cycle of Silence”, utgitt i 2010 på prestisjetunge ACT, ble en internasjonal kritikerhit, og publikum har også visste å sette pris på hennes saksofontoner.

Andreas Ulvo er godt kjent som tangentist i flere av de fremste norske jazzorkestrene som Shining, Eple trio og Mathias Eick Quintet, i tillegg til mer pop/rock-orienterte artister som Thom Hell og Jarle Bernhoft. I 2011 ga Ulvo ut Light & Loneliness, et album for solo piano.

Frøy Aagre (saksofon) Andreas Ulvo (tangenter)