Lotte Anker & Ikue Mori feat Fred Lonberg-Holm

Kruttsterkt dansk-amerikansk improbrygg

  • Torsdag 13. september 2012
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 100/50
  • Kjøp billett her!

Den danske saksofonisten Lotte Anker er kjent som en av de sterkeste improvisatørene i Skandinavia og er også en svært aktiv komponist. I høst tar hun med seg den amerikanske støy-/laptopartisten Ikue Mori til en grenseløs kveld på Victoria.

Ikue Mori er opprinnelig fra Tokyo, men flyttet til New York på syttitallet, og ble raskt et navn i det alternative musikkmiljøet der – den såkalte NYC down town-scenen. En av ledestjernene i dette miljøet er John Zorn, og Mori har lenge medlem i hans Electric Masada. Hun har også også gjort prosjekter med alternativrockens yppersteprester, Kim Gordon og Thurston Moore fra Sonic Youth. Samarbeidet med Lotte Anker strekker seg tilbake til midten av forrige tiår, da de utgjorde en trio sammen med pianist Sylvie Courvosier, og blant annet gjorde en konsert på Moldejazz.

Lotte Anker opererer like gjerne innenfor samtidsmusikken som i den moderne frijazzen, men aller helst ønsker hun å la de to verdenene møtes. Hun er medstifter og -leder av Copenhagen Art Ensemble, og har ellers arbeidet med Craig Taborn, Nils Petter Molvær, Jon Balke, og ikke minst, Marilyn Mazur.

Til denne konserten har de invitert med seg den amerikanske cellisten Fred Lonberg-Holm

Den som møter opp på Victoria denne kvelden risikerer å få utvidet sitt musikalske perspektiv i møte med to av friscenens mest erfarne og kreative utøvere. Vi anbefaler å ta sjansen!

Lotte Anker (saksofon), Ikue Mori (laptop), Fred Lonberg-Holm (cello)