Oslo Jazzfestival: Sélène Saint-Aime

Spennende oppdagelsesferd i røttene

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 360/260
  • Kjøp billett her!

Sélène Saint-Aimé er en fransk kontrabassist, sanger og komponist. Basert i Paris har hun gått i lære hos de kjente kontrabassistene Ron Carter og Lonnie Plaxico. For ikke å nevne saksofonisten og konseptualisten Steve Coleman.

Saint-Aimé slapp nettopp sitt andre album ved navnet «Potomitan». Hun har selv karibisk og vestafrikansk bakgrunn, og albumtittelen som stammer fra De franske Antillene er den sentrale søylen i de haitiske voodoo-templene. Det brukes også for å beskrive moren som holder likevekten og balansen i en familie. «Arawak Uhuru» var den første singelen fra platen og er en hyllest til urbefolkningen i De franske Antillene. Sangen er en tradisjonell Bèlè – en praksis forankret i Martinicansk kultur.

Sélène tar med seg alle bandmedlemmene som har jobbet på albumprosjektet, til Oslo Jazzfestival. Sonny Troupé på trommer, Boris Reine-Adélaïde på bèlè trommer, Hermon Mehari på trompet, Irving Acao på saksofon, Guillaume Latil på cello, Mathias Lévy på fiolin and Saint-Aimé på kontrabass og silkemyke vokal.

Sesongkort for Nasjonal jazzscene gjelder dessverre ikke på Oslo Jazzfestival sine konserter.