Oslo Jazzfestival: Elisabeth Lid Trøen – New Paintings of Jazz

3 generasjoner i et nydelig bestillingsverk

  • 18 år. Dørene åpner kl. 16.00
  • 340/252
  • Kjøp billett her!

De siste årene har saksofonist Elisabeth Lid Trøen vært aktiv i en rekke prosjekter og band, blant andre Bergen Big Band, Klangen av Hoem og Bouncealarm. Hun har skrevet musikk for store og små ensembler, og jobbet med en rekke store navn som Marius Neset, Erlend Skomsvoll, Chris Potter, Jon Balke og Django Bates for å nevne noen.

Men «New Paintings of jazz» er Elisabeths første bestilling, noe publikum kan takke Vossa Jazz for. Dette er en samling originalkomposisjoner hvor hun får utforske sine musikalske dragninger og interesser. For anledningen skriver hun for sin egen kvartett, Trøen/Arnesen kvartett, som er et tett samarbeid med nestor i norsk jazz, pianist Dag Arnesen. Besetningen teller også Ole Marius Sandberg på bass og trommeslager Sigurd Steinkopf. Trøen/Arnesen kvartett har et aldersspenn på 3 generasjoner, og et utrykk som strekker seg fra Keith Jarrett, til Edvard Grieg, og fra norsk melodisk jazz til John Coltrane og Joe Henderson.

«New Paintings of Jazz» beskriver et ønske om å ta jazzen inn i vår samtid og fremtid, samtidig som vi tar med oss og bevarer den gamle tradisjonen. Ensemblet maler nye bilder i lyset av de gamle, og åpner opp for å forske på ulike nye uttrykk. Hva skjer når post bop og frijazz møter melodiøs folkemusikk og lyrisk melodiøsitet?

Sesongkort for Nasjonal jazzscene gjelder dessverre ikke på Oslo Jazzfestival sine konserter.