ONE FOR JOHN!

En levende hyllest

  • Lørdag 24. februar 2024
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 310/260/210
  • Kjøp billett her!

A celebration of, and with, a foundational stone!

Saksofonisten Frank Wright gav i 1970 ut platen One for John som en hyllest til mentor og spirituell guide John Coltrane som gikk bort noen år tidligere. Utgivelsen plukker opp og viderefører frijazzarven etter mesteren og viser nye generasjoner veien videre.

Bandet One for John! tar ideen et steg lenger. Bassisten Andreas Dreier og trommeslageren Frederik Villmow ville hylle John Pål Inderberg, en av nestorene innen norsk jazz, med å ta han med i bandet sitt! Laget er toppet med Bjørn Vidar Solli, en av landets ledende jazzgitarister, og sammen er denne kvartetten et sterkt musikalsk kollektiv. One for John! byr på et spontant musikalsk uttrykk, kanskje ikke så langt fra salige Coltrane.

Dreier og Villmow har skrevet nye komposisjoner med de to solistene i tankene, musikken er definitivt elegant, dynamisk og svingende. Både det kollektivet samspillet, samt det individuelle uttrykket av de fire musikerne, er markant og tilstede. Våren 2024 kommer albumet One for John! ut på Losen Records, og det feires med lanseringskonsert på Victoria!

John Pål Inderberg er en av bautaene innen norsk jazz. Han ble i 2022 sammen med Bjørn Alterhaug tildelt Kongens fortjenestmedalje som anerkjennelse for deres enorme bidrag til det norske jazzmiljøet som musikere, forskere og pedagoger. John Pål er selve personifiseringen av den vellykkede metodikken på Jazzlinja ved NTNU, som har inspirert rundt 400 tidligere studenter, som i sin tur har satt sitt preg på norsk og europeisk musikkliv. Den musikalske CVen hans strekker seg over flere tiår med samarbeid med musikere og ensembler som Chet Baker, Warne Marsh, Lee Konitz, Bob Brookmeyer, Gil Evans, Chick Corea og Trondheim Jazzorkester.

John Pål Inderberg – saksofon, Bjørn Vidar Solli – gitar, Andreas Dreier – bass, Frederik Villmow – trommer