ELINA DUNI & ROB LUFT

Tidløse folkesanger med gjenklang

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 320/270/220
  • Kjøp billett her!

Songs of Love and Exile

Elina Duni er en sveitsisk-albansk sanger. Hun har utgitt plater på ECM Records siden 2012, hennes signaturlyd er kombinasjonen av tradisjonelle albanske folkesanger og jazz, rost og hyllet av kritikere over hele verden.

Til dette nye prosjektet får hun selskap av gitaristen og BBC New Generation-artisten Rob Luft, en av de stigende stjernene i Londons blomstrende moderne jazzscene. Lufts spill inneholder ekko av vestafrikansk high-life, keltisk folkemusikk og teksturell minimalisme. Hans originale lydverden finner et ideelt motstykke i Elina Dunis vokal.

Sammen tar de oss med på en reise gjennom tidløse folkesanger som fortsatt har gjenklang i dag. I tillegg har de sammen komponert originalmateriale om samtidsspørsmål som står overfor oss alle. Duoens første felles album Lost Ships ble gitt ut av ECM Records i 2020 og nominert til German Critics’ Award samt til German Jazz Award.

En pandemi og en rekke liveopptredener senere kom endelig oppfølgeren: A Time to Remember våren ’23. Den er en gullgruve av sanger som spenner over flere stiler, fra fortryllende folkesang til moderne europeisk jazz.

Elina Duni – vokal, Rob Luft – gitar

Foto: Blerta Kambo