OK Sessions #9: International Jazz Day

Vi feirer Vår musikk!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

Celebrating the International Jazz Day with Yeisy Rojas, Canberk Ulaş and Nicolas Stocker

For å markere International Jazz Day inviterer en rekke kulturorganisasjoner til feiring og konserter med både unge og erfarne musikere! International Jazz Day er et årlig UNESCO-arrangement, som ble avholdt for første gang i Paris i 2011, med jazzlegende Herbie Hancock i spissen. Hovedkonserten blir på Victoria, kom og feir dagen sammen med oss!

Varmen brer seg fort i selskap med Yeisy Rojas. Den unge fiolinisten og sangeren Yeisy Rojas Rodriguez kom til Norge i 2016 og tok bachelor og master i utøvende rytmisk og world music ved musikkonservatoriet på Universitetet i Agder. Hun er opprinnelig fra Havanna, Cuba, hvor hun har jobbet som fiolinist i Operaen og Nasjonalballetten i tillegg til å spille kubansk folkemusikk og latin-jazz på klubber i Havanna.

I høst kom hennes første singel og den andre nå i februar da hun spilte for fullt hus på Serendip-festivalen i Oslo. Hun har også vært å høre på live session i NRK P2s program «Musikklivet», «Jungeltelegrafen» og «Verdenscenen». Yeisy Rojas har en fengende tilstedeværelse og brillierer med et virtuost fiolinspill. Hun henter inspirasjon fra den sammenflettede musikalske arven fra hennes hjemland og kombinerer jazz, tradisjonell cubansk musikk og klassisk påvirkning med en medfødt sans for rytme.

Yeisy Rojas – vokal, fiolin, Torbjørn Kvamme – piano, Gastón Joya – bass, Bárbaro Crespo – perkusjon, Rodney Barreto – trommer

Canberk Ulaş er en del av en ny bølge med unge tyrkere som lærer seg å spille på det urgamle instrumentet Duduk – som ryktes å være rundt 3000 år gammelt. Ulaş har samarbeidet med en rekke musikere som blant annet Jan Bang og Eivind Aarset, to legendariske norske musikere. På denne konserten skal vi få høre et utvalg av Ulaş sitt eget soloprosjekt hvor han blander sine egne melodier sammen med den mystiske og kraftfulle lyden til Duduk.

Også trommeslager Nicolas Stocker kommer, han er en spennende musiker som jobber med å utvide horisonten for hva man kan få til på sine instrumenter. Vi har hørt han i bandet til Nik Bärtschs, han har også laget en veldig spennende solo plate som vi har spilt endel her på kontoret.

Dette kommer til å bli en ypperlig feiring av jazzens internasjonaldag!

Er du musiker så ta gjerne med deg instrumentet ditt denne kvelden, da får du gratis inngang. I andre avdeling blir det nemlig jam med lav scenekant!

International Jazz Day er et samarbeid mellom OK World, Nordic Black Theatre, Oslo Jazzfestival, Nasjonal Jazzscene – Victoria, Kampenjazz, Østnorsk Jazzsenter, Samspill International Music Network, og Barnas Jazzhus (Improbasen). I tråd med UNESCOs sin mandat tilbyr vi konserter med fokus på unge utøvere og på internasjonalt samarbeid. Konsertene appellerer til et bredt og sammensatt publikum med god musikk for alle aldersgrupper!

Søndag 24. april kl. 20.00 kan du oppleve Internasjonal jazzdag på Cafeteatret. Der hører du Mathilde Viddal og Rohini Sahajpal, verdens første duo med bassklarinett og sitar. De fremfører verket BREATHE for første gang, sammen med dyktige gjestemusikere og vokalensemblet Oslo 14. Mer info her: nordicblacktheatre/internasjonal_jazzdag_paa_cafeteatret