OJC: Mingus 100 år

Mangt om Mingus

  • Mandag 2. mai 2022
  • 19.00
  • ojc.no
  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.30
  • 100/50 for ikke-medlemmer
  • Kjøp billett her!

MERK: MANDAG!
Charles Mingus er 100 år! Det er 100 år med urkraft.

Bli med på en kraftfull feiring. Johan Hauknes vil snakke om Mingus og hans musikk – og ikke minst spille masse musikk med denne giganten i moderne jazz.

22. april var det 100 år siden Mingus ble født i Nogales på grensa mellom Arizona og Mexico. Kort tid etter flyttet familien Mingus til det som da var forstaden Watts til LA. … og resten er historie!

For drøyt 51 år siden satt dagens foredragsholder på første rad i Njårdhallen i Oslo og opplevde urkrafta på nært hold. Og verden var for alltid forandret.

Mingus satte store musikalske spor etter seg, med musikk som fortsatt er et amalgam, en fusjon, av all musikk før, nå og etter. Med en god porsjon herlig galskap blandet i.

Flere av disse sporene vil Hauknes ettergå når vi feirer Mingus i Oslo Jazz Circle, mandag 2. mai.

Og: Hva skjedde egentlig i Aulaen 12. april 1964? Her får du den fulle og hele sannheten om hva denne legendariske konserten omfattet.

Og kanskje får du høre musikk fra konserten som ikke har vært spilt på nesten seksti år?

Charles Mingus Sextet, at the University Aula, Oslo, Norway, april 12th, 1964 (colorized):

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!