OK Sessions #19 – Roddy Ellias

Jazz som møterom

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 270/220/170
  • Kjøp billett her!

A concert series for new encounters of music without borders

Det er en glede å kunne ønske velkommen tilbake til OK Sessions, klubben hvor musikere møtes, kanskje for første gang, og alle legger sin magi opp i gryta! Denne kvelden snakker vi virkelig om å gå til tilbake til utgangspunktet, det er mange unike ingredienser i denne serveringen!

Bandet består av Oddrun Lilja, Frode Haltli, Ellen Brekken, Audun Kleive og den kanadiske Roddy Ellias. Sistnevnte er en internasjonalt bejublet gitarist som har samarbeidet med Lee Konitz, Kenny Wheeler, Mel Torme og Victoria-venn og dypt savnede Dr. Lonnie Smith. I 2021 slapp han en plate med sitt megetsigende band Free Spirit Ensemble, beskrevet av en anmelder som «a contemporary jazz effort that’s hard to categorize, but easy to enjoy and certainly warrants repeated listens.»

Oddrun Lilja kommer nærmest direkte fra en turné i Australia med hennes kritikerroste band LILJA. Og nettopp reisene og brobyggingen hennes ligger til grunn for den spennende musikken hun bidrar til verden med! Frode Haltli er en akkordionist som er kjent for å gå egne veier, og finner sin unike lyd og uttrykk i møtepunktene samtidsmusikk, jazz, folketoner og fri improvisasjon. Bandet hans Avant folk er favoritter her på huset! Ellen Brekken kjenner vi fra sitt eget band A Tonic for the Troops, Hedvig Mollestads mange konstellasjoner og vi hørte henne sist i nydelig samspill med Kristoffer Kompen i hans bestillingsverk Upstream. Audun Kleive er supertrommisen som var med å definere grensesprengende norsk jazz gjennom hele 80 og 90 tallet. Når det elektroniske virkelig begynte å strømme i jazzen, lå Kleive helt i forkant med spennende musikk med Jøkleba, Nils Petter Molvær, Sidsel Endresen og mange mange fler.

Etter konsertene blir det jam! Ta med instrumentet ditt og få gratis inngang!

Roddy Ellias – gitar, Oddrun Lilja – gitar, Frode Haltli – akkordion, Ellen Brekken – bass, Audun Kleive – trommer

OK Sessions er et samarbeid mellom OK World, Nasjonal jazzscene og Samspill.

Konsertserien OK Session startet med utgangspunkt i Bugge Wesseltofts platelabel OK World og har hurtig vokst seg videre! Gitarist Oddrun Lilja er kurator for serien og tar pulsen på resten av verden som bor i Oslo, og fyller nok en gang scenen vår med spennende musikk og nye bekjentskaper og konstellasjoner.