OK Sessions #12: Sidiki Camara + West African Jam

Finn rytmen!

  • Onsdag 7. desember 2022
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

OK Session is a concert series for music without borders.

Denne serien startet med utgangspunkt i Bugge Wesseltofts platelabel OK World og har hurtig vokst seg videre! Gitarist Oddrun Lilja er kurator for serien og tar pulsen på resten av verden som bor i Oslo, og fyller nok en gang scenen vår med spennende musikk og nye bekjentskaper og konstellasjoner.

Nanou Coul/Javid Afsari Rad/Adrian Myhr/Sidiki Camara:

Sidiki Camara er en travel mann. Han regnes som en av Malis ledende perkusjonister. Han er også en av skaperne av den moderne bølgen av afrikansk Manding-musikk. Helt fra begynnelsen av hans musikalske karriere ble han etterspurt av kjente landsmenn, som for eksempel Toumani Diabate, Oumou Sangare og Habib Koite. Han har vært gjesteartist på flere europaturneer med Bill Frisells New Quartet og er fast medlem av Frisells gruppe The Intercontinentals (med Vinicius Canturia, Cristos Govetas, Greg Leiz og Jenny Scheinman). Etter å ha bosatt seg i Oslo, har han spilt med Bendik Hofseth, Jacob Young, Audun Erlien og Bugge Wesseltoft. Ikke minst er han en del av Karpes liveband.

Camara og Nanou Coul har jobbet sammen i over 20 år og har spilt sammen på Ultima Festivalen og på Riksscenen, og er nå involvert i Ok World. Her danner de en spennende kvartett med Javid Afsari Rad og Adrian Myhr.

Nanou Coul – vokal, Javid Afsari Rad – santur, Adrian Myhr – bass, Sidiki Camara – perkusjon,

West African Jam:

Kveldens andre sett er en reise innen vestafrikanske rytmer. Camara har trommet sammen et toppet lag med perkusjonister og vi får en garantert en grenseløst bra jam med perk og slagverk i sentrum. Trommer, djembe, doundoun og kalebass, er bare noen ytterst få av instrumentene som blir traktert i jammen.

Medvirkende: Sidiki Camara, Solo Diarra, Bacary Sagnan, Célio De Carvalho.

Etter konsertene blir det enda mer jam! Ta med instrumentet ditt og få gratis inngang!

OK Sessions er et samarbeid mellom OK World, Nasjonal jazzscene og Samspill.