OK Sessions #11: Vassvik/Silvola + Venter/Nystrøm

Grenseløs kveld!

  • Onsdag 12. oktober 2022
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

OK Session is a concert series for music without borders

Denne serien startet med utgangspunkt i Bugge Wesseltofts platelabel OK World og har hurtig vokst seg videre! Gitarist Oddrun Lilja er kurator for serien og tar pulsen på resten av verden som bor i Oslo, og fyller nok en gang scenen vår med spennende musikk og nye bekjentskaper og konstellasjoner.

Torgeir Vassvik og Juhani Silvola:

Torgeir Vassvik har reist mye rundt med musikken sin fra det ytterste nord i Sibir til land som Sør-Korea, Rwanda og Canada. Han kombinerer joik med gitar og rammetromme. Vassvik sier: «Kjernen i den samiske kulturen er animisme: alt henger sammen, alt er levende. Naturen er ikke en fiende, men en venn. Vi er selv natur. Vi må dyrke frem det gode nå, for det beste for fremtiden». Albumet “A Place Behind The Gardens Of The Houses. BÁIKI” kommer ut 18. november på OK World/Jazzland records.

Juhani Silvola er en svært allsidig komponist, musiker og produsent, og var nominert for Spellemann 2021 i kategorien tradisjonsmusikk med felespilleren Sarah-Jane Summers. Hans femte solo-album «Wolf Hour Roundelay» (Shhpuma, 2022), med improvisert musikk for solo preparert akustisk gitar og elektronikk, har fått svært gode anmeldelser internasjonalt.

Juliana Venter og Rolf-Erik Nystrøm:

Musikalsk har de laget et eget klanglig univers der de beveger vi seg fra Julianas afrikanske røtter via barokken, begges både klassiske og improvisatoriske bakgrunn og tilnærming til musikk som også er jazz, noise, rock, samtidsmusikk og poesi. De har spilt konserter bl.a. i en nedlagt, men fullsatt fabrikk under revolusjonen i Beirut, rockeklubb i Beijing, Kyoto, New York, Berlin, Sør-Afrika, Nattjazz, Hardanger Musikkfest, Litteratursymposiet i Odda og på Akershus Slott under Ultima, men aldri i Mikaelkirken.

Musikken vi får høre denne kvelden vil være inspirert av deres musikalske reiser som gjenspeiler begges interesse for å forstå musikk fra forgangne tider og andre kulturer. Begge har bredspektret bakgrunn fra både klassisk, jazz og rock. Begge har satt sitt preg på sine respektive lands musikk og kunstliv. De har også etablert den nå årlige Fram Kunstfest sammen med Paal Nilssen-Love på Nesodden.

Magnus Løvseth er gjest på tuba denne kvelden! Han er en interdisiplinær kunstner med røtter i eksperimentell samtidsmusikk. Som improvisatør, komponist og kreatør, jobber han innenfor en rekke kunstformer og sjangre, og bruker blant annet tuba.

Etter konsertene blir det jam! Ta med instrumentet ditt og få gratis inngang!

OK Sessions er et samarbeid mellom OK World, Nasjonal jazzscene og Samspill.