OJKOS spiller: Tancred Heyerdahl Husø

Groovy grovpensler

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 150/100
  • Kjøp billett her!

An orchestra for composing jazz musicians. A collective where the members build their own playing field

Tancred Heyerdahl Husø har bakgrunn fra jazzlinja på Griegakademiet i Bergen. Han har i flere år spilt fast i Bergen Big Band og er ellers å høre med blant annet Molecules, Húm og Shakai. Tancred henter inspirasjon fra både europeisk kunstmusikk, rock og hip-hop, ved siden av å holde på et solid fotfeste i jazzen. Ved å ta i bruk OJKOS sin palett av unike musikere, maler han musikk som balanserer mellom det grensesprengende og det banale, og alt er lagt til rette for en kveld som vil svinge, groove, fenge og overraske.

OJKOS er Orkesteret for jazzkomponister i Oslo, et regionalt orkester for profesjonelle jazzkomponister som holder til på Østlandet. Prosjektet tok form våren 2018 som et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Victoria Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere og -komponister. OJKOS er en arena for komponering av ny musikk der alle medlemmene rullerer på å ha kunstnerisk ansvar.

Henriette Hvidsten Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Arnfinn Gursli Langesæter – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Richard Köster – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Arne Martin Nybo – gitar, Alexander Hoholm – bass, Knut Kvifte Nesheim – trommer

OJKOS er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister.
OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.