OJKOS spiller: Arne Martin Nybo

Elektrisk med Tore Brunborg og Martin Nodeland som gjester

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 170/120
  • Kjøp billett her!

An orchestra for composing jazz musicians. A collective where the members build their own playing field

Arne Martin Nybo er en gitarist og komponist med bakgrunn fra jazzlinja i Stavanger og Norges Musikkhøgskole. Underveis og etter studier har han etablert prosjekter som The Sky Opened Up og Vestfold Jazzensemble, og i 2018 debuterte han med utgivelsen Nybo/Ravn – En (alle), i samarbeid med poet og hornist Ulrik Ravn. Nybo sin musikk har blitt omtalt som heftig, ærlig og annerledes, og har en sterk tilknytning til jazz- og improverden, men de dypeste røttene kommer fra sjangere som punk, grunge, surf og prog-rock. På denne konserten vil publikum få oppleve et elektrisk OJKOS.

På mange måter tas vi med tilbake til det som aller først inspirerte og vekket oppmerksomhet; elektrisk sound, elektrisk energi og et pumpende, rytmisk uttrykk. Alle pedaler og penta’er skal skrus på, og det vil garantert koke over når scenen gjestes av selveste Tore Brunborg, saksofon og Martin Nodeland på gitar.

OJKOS er Orkesteret for jazzkomponister i Oslo, et regionalt orkester for profesjonelle jazzkomponister som holder til på Østlandet. Prosjektet tok form våren 2018 som et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Victoria Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere og -komponister. OJKOS er en arena for komponering av ny musikk der alle medlemmene rullerer på å ha kunstnerisk ansvar.

Henriette Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Tore Brunborg – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Arne Martin Nybo – gitar, Martin Nodeland – gitar, Mike McCormick – gitar, laptop, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Alexander Hoholm – bass, Knut Kvifte Nesheim – trommer

OJKOS er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister.
OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.