Norge er også Europa

En konsert og litteraturkveld med Karin Krog, John Surman og Joanna Rzadkowska

  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.30
  • Gratis inngang!
  • Utsolgt!

Norge er også Europa – konsert og litteraturkveld med Karin Krog, John Surman og Joanna Rzadkowska

Hva betyr Europa for oss? Hvorfor er vi så ambivalente til kontinentet vi er en del av, og hva har vår europeiske tilknytning hatt å si for oss før, og nå?

Da pandemien kom til Norge var et av de første tiltakene å stenge grensene. Men Norge er fortsatt en del av Europa, selv med stengte grenser er det umulig for oss å ikke forholde oss til våre nærmeste naboland. Hvordan gjør vi det best nå? Og hvordan skiller vår idé om Europa seg fra andre lands? Vi har invitert jazzsangerinne Karin Krog (NO), saksofonist John Surman (EN) og forfatter Joanna Rzadkowska (NO/PL) til å snakke, synge og lese om Europa og vårt forhold til kontinentet.

Karin Krog (f.1937) er en av Norge, og Europas, fremste jazzsangere, John Surman (f. 1944), er på sin side en av de mest anerkjente jazzsaksofonistene. Sammen skal de spille flere låter med en bred europeisk tilknytning.

Psykolog, poet og sakprosaforfatter Joanna Rzadkowska (f. 1986) er i høst aktuell med boken: En flyktig frihet. Veien til Santiago de Compostela I den legger hun ut på en pilegrimsreise gjennom Spania. Hun vil lese fra boken og fortelle om hvordan det er å vokse opp med to språk og kulturer.

Kvelden vil bli ledet av Audun Vinger, musikkkritiker i DN og Jazznytt, tidligere redaktør av Vinduet. Arrangementet gjennomføres av Goethe-Institut og er en del av prosjektet «Erzähle mir von Europa», fortell meg om Europa, i forbindelse med Tysklands formannskap i EU-rådet. Goethe-Institut er Forbundsrepublikken Tysklands kulturinstitutt og finnes over hele verden.

Nettside: www.goethe.de/oslo

Støttet av Auswärtiges Amt, det tyske utenriksdepartementet

Foto: Grox & Heidi Furre/Flamme forlag