OJKOS spiller: Andreas Rotevatn

Wigglin’!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 170/120
  • Kjøp billett her!

An orchestra for composing jazz musicians. Tonight they´re going afro-beat, prog and house!

OJKOS, Orkesteret for jazzkomponister i Oslo, fortsetter sin nydelige konsertrekke hos oss!

Mensa rotunda

For andre gang skal trombonist Andreas Rotevatn skape dansestemning på Victoria, med et nytt verk for OJKOS. Sist var det verket alea iacta est som ble framført, et verk som har levd videre som studioalbum utgitt på Odin (Grappa), og som gjorde at Andreas ble nominert til Spellemannsprisen sin “Tonos komponistpris”. I Morgenbladet omtalte Ando Woltmann musikken slik: “Musikk som setter en i humør, med boblende rytmer, tette arrangementer og utmerkede soloimprovisasjoner”.

Med det nye verket, Mensa rotunda, har Andreas holdt fram med credoet om å skape musikk som er “avansert, men tilgjengeleg”. Han seier en kan forvente seg musikk som ligger et sted midt mellom Stravinskij og Avicii. Tittelen på verket er latin for “Det runde bord”, et uttrykk som kan være et bilde på den solidariske tankegangen bak OJKOS.

Sidan musikken egentlig skulle vært framført i 2021, er Mensa Rotunda allerede innspilt og 4. februar kommer første singel fra plata – Ridderrast. Resten av plata kommer i april, også denne gangen på Odin records. Rotevatn har stått for produksjon og mix, i tillegg har Lars Horntveth vært med som medprodusent, og Eivind Helgerød var gjest bak trommene.

Henriette Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Lyder Øvreås Røed – trompet, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Richard Köster – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Arne Martin Nybo – gitar, Mike McCormick – gitar, Alexander Hoholm – bass, Knut Kvifte Nesheim – vibrafon, Elias Tafjord – trommer

OJKOS er Orkesteret for jazzkomponistar i Oslo, eit regionalt orkester for profesjonelle jazzkomponistar som held til på Austlandet. Prosjektet tok form våren 2018 som eit samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Victoria Nasjonal jazzscene og ei prosjektgruppe på fem jazzutøvarar og -komponistar. OJKOS er ein arena for komponering av ny musikk der alle medlemmene rullerer på å ha kunstnarleg ansvar.

OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.

Splitter ny musikk og video!!! :::