OJF: Sinne Eeg

  • 18 år. Dørene åpner kl. 21.00
  • 280
  • Kjøp billett her!

Danske Sinne Eeg var sist å se på Nasjonal jazzscene Victoria i fjor og vi ser frem til å presentere henne igjen på samme scene nå under Oslo Jazzfestival. Eeg har i løpet av de siste årene markert seg som en av Europas fremste jazzvokalister. Hun har en distinkt nordiske tone og et moderne uttrykk, samtidig som det er klare linjer å spore til hennes forbilder som Betty Carter og Sara Vaughan.

Sinne Eeg ble tildelt Danish Music Award i kategorien Best Jazz Vocal CD for albumet Face the music i 2014. Hun er også den eneste kvinnelige musikeren som har blitt tildelt den danske versjonen av Buddy-prisen, nemlig Ben Webster-prisen.

Sinne Eeg er aktuell med albumet Dreams der hun har med seg de meritterte amerikanske musikerne Joey Baron, Larry Koonse og Scott Colley, i tillegg til sin faste pianist Jacob Christoffersen. På konserten under Oslo Jazzfestival får du møte henne på scenen med nevnte Christoffersen, bassist Lennart Ginman og trommeslager Morten Lund. Alle disse musikerne er også Ben Webster-prisvinnere, noe som gjør at vi med hånden på hjertet kan si at dette blir en kveld med noe av det ypperste dansk jazz har å tilby.

Arrangør er Oslo Jazzfestival, NJS sesongkort gjelder ikke!