OJF: 9 Grader Nord

  • 18 år. Dørene åpner kl. 21.00
  • 260
  • Kjøp billett her!

9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna, på øya Sri Lanka, hvor søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam stammer fra. Det hele startet med at søstrene, som var en fløyteduo, ville ha forsterkninger. Dette fikk de i perkusjonist Jakob Sisselson Hamre og bassist Jakob Sønnesyn som de opptrådte med for første gang i 2015 og dannet bandet med i 2016.

Den sjangeroverskridende kvartetten byr på en blanding av baila, flamenco, karnatisk, bollywood og jazz, med tekster på Tamil. Selv sier de at de ikke helt vet hvilken sjanger de tilhører, men at de liker å kalle musikken sin for etnisk progressiv.

2017 var et godt år for 9 Grader Nord som startet året som support for Razika, for så å opptre på by:Larm, Bergenfest og Vinjerock for å nevne noen få. I år er spilleplanen enda tettere belagt og musikk-Norge begynner virkelig å få øynene opp for denne energiske og spennende kvartetten.

I fjor høst slapp de sin første låt: «Victoria», noe som gjør det svært passende at de skal opptre på nettopp Nasjonal Jazzscene Victoria under årets Oslo Jazzfestival. Selv om deres langsiktige mål er å turnere på Sri Lanka, gleder det oss at de først vil komme til Oslo!

Arrangør er Oslo Jazzfestival, NJS sesongkort gjelder ikke!