OJC: Kristoffer Kompen – A Tribute To Jack Teagarden

Revisiting and renewing a trombone legend

Tirsdag 5. februar, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 240/190 for ikke-medlemmer

Kristoffer Kompen er en markant trombonist og har i de siste åra gitt ut tydelige og nydelige skiver under eget navn. Samtidig virker det som om det musikalske hjertet hans banker med ekstra glød i det eviggrønne melodilandskapet.

I denne kvintetten søker Kompen å forvalte, fornye og levendegjøre gleden og omfanget av Jack Teagarden, den kanskje mest kjente jazztrombonisten gjennom tidene. Karrieren strakk seg fra midten av 1920-tallet og han samarbeidet med musikere som Louis Armstrong, Benny Goodman og Earl Hines.

Kompen tar tak i melodiene og gjør det med en imponerende tonedannelse og smidighet som gjør musikken aktuell på ny. Den opprinnelige kvintetten har blitt en septett, her møtes et stjernelag av musikere på tvers av generasjoner for en felles hyllest til sjangeren og den store trombonevirtuosen.

Dette bandet er en fryd å høre, og du trenger ikke å like New Orleans-jazz for å nyte dette. Men er du det, så får du ikke en bedre konsertopplevelse enn dette noe annet sted!

Kristoffer Kompen – trombone, Børre Frydenlund – gitar, vokal, David Skinner – piano, Svein Aarbostad – bass, Hermund Nygård – trommer

Arrangeres i samarbeid med Oslo Jazz Circle, sesongkort gjelder!