OJC: Kristoffer Kompen – A Tribute To Jack Teagarden

Fornyer og levendegjør

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 240/190
  • Kjøp billett her!

Revisiting and renewing a trombone legend

Tirsdag 5. februar, kl 20.00. Dørene åpner kl 18.30 – kr 240/190 for ikke-medlemmer

Kristoffer Kompen er en markant trombonist og har i de siste åra gitt ut tydelige og nydelige skiver under eget navn. Samtidig virker det som om det musikalske hjertet hans banker med ekstra glød i det eviggrønne melodilandskapet.

Nasjonal jazzscene og Oslo Jazz Circle samarbeider om dette arrangementet. Kristoffer Kompen vil denne kvelden spille og fortelle om Jack Teagarden, den kanskje mest kjente jazztrombonisten gjennom tidene, og hans musikalske utvikling. Karrieren til Teagarden strakk seg fra midten av 1920-tallet til han døde i 1964. I løpet av karrieren samarbeidet Teagarden med musikere som Bix Beiderbecke, Louis Armstrong, Benny Goodman og Earl Hines.

I samarbeid med sin egen kvintett søker Kompen å forvalte, fornye og levendegjøre gleden og betydningen av Jack Teagardens musikk. I løpet av kvelden vil Kompen og hans kumpaner illustrere og utvikle beskrivelsen av Teagardens musikk.

Kompen tar tak i melodiene og gjør det med en imponerende tonedannelse og smidighet. Med dette gjør Kompen denne musikken aktuell for en ny tid. I kvintetten møtes et stjernelag av musikere på tvers av generasjoner for en felles hyllest til sjangeren og den store trombonevirtuosen. Uttrykket er moderne, basert på musikk med sterke røtter i jazzhistorien.

Dette bandet er en fryd å høre, og du trenger ikke å ha swingfot for å nyte det. Men har du det, så får du ikke en bedre konsertopplevelse enn dette noe annet sted!

Kristoffer Kompen – trombone, Børre Frydenlund – gitar, vokal, David Skinner – piano, Svein Aarbostad – bass, Hermund Nygård – trommer

Arrangeres i samarbeid med Oslo Jazz Circle. Sesongkort ved Nasjonal jazzscene og betalt medlemsskap i Oslo Jazz Circle gjelder!