Klassisk på Victoria: Engegårdkvartetten

Nyklazzisk!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 390/290
  • Kjøp billett her!

Classical music meets jazz in an informal and friendly setting

Mandag 4. februar kl. 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 390/290

Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand inviterer til sjangersprengende konsertkvelder på Victoria denne våren! De kjente musikerene og arrangørenes idé er at publikum skal få oppleve kammermusikk med fokus på kommunikasjon, overraskelser og kreativitet, med lave skuldre og scenekant på den lille, hyggelige jazzklubben Victoria på Karl Johan.

Her skal skaperglede og spillegleden sitte i høysetet, og allerede førstkommende mandag kan du høre Engegårdkvartetten som igjen utfordrer seg selv. Programmet er dels bestemt, noe vil de få utdelt rett før de går på scenen, prima vista! Dette kalles også bladspill som vel er det nærmeste klassisk musikk kommer en jam session. Her får musikerne utdelt noter og spiller musikken uten å ha sett den på forhånd, litt som å sette utfor en slalombakke uten å ha sett løypa på forhånd, og like spennende for alle! Komponisten Marcus Paus, en av de mest bestilte og fremførte norske komponister i sin generasjon, kommer for å stikke kvartetten noen nye noter!

Etter pausen blir det en samtale med Engegårdkvartetten, muligens musikk av Keith Emerson, arrangert av Kjetil Bjerkestrand, men aldri tidligere oppført. Ellers blir det lytting i mørket, dvs at Arve Tellefsen presenterer en av sine favoritter med lyset slukket så bare ørene er igjen. Danseren Magnus Einang kommer for å vise grenseløse bevegelser. Han er en merittert danser som med utgangspunkt i hiphop legemliggjør gleden av dans og kroppsbeherskelse, engasjement og inkludering.

Dette blir en omfangsrik overskuddskveld med det klassiske og improviserende feltet – samspilt!

Engegårdkvartetten ble raskt etter dannelsen i 2006 et av de mest ettertraktede kammermusikk-ensemblene i Norge. Kjent for sine mange modige og friske tolkninger av det klassiske repertoaret er kvartetten det perfekte utgangspunktet for målet med å åpne opp musikken og invitere nye stemmer inn. I tillegg er medlemmene kjent som engasjerte formidlere med fokus på gode møter med musikken. De har blant annet jobbet med Leif Ove Andsnes, Christian Ihle Hadland, Emma Johnson og folkemusikeren Nils Økland, i tillegg til å være arrangører av Lofoten International Chamber Music Festival og involvert i Oslo Quartet Series.

Arvid Engegård – fiolin, Alex Robson – fiolin, Juliet Jopling – bratsj, Jan Clemens Carlsen – cello

Engegårdkvartetten støttes av Norsk Kulturråd og Nopa

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene i serien!