Nils Petter Molvær – 19.00

Fire festkonserter!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.00
  • 370/320
  • Utsolgt!

Going even deeper with his trusty band

Nils Petter Molvær fyller 60 år og det må selvsagt feires, med musikk! I to dager skal vi høre den framoverlente trompetisten gjøre det han liker best, se framover sammen med gode kollegaer, foran et publikum!

Det er alltid et høydepunkt når Nils Petter Molvær tar turen innom Victoria. Mannen som på tampen av nittitallet var med på å finne opp jazzen på nytt med Khmer-plata, har aldri vært nevneverdig opptatt av musikalske båser. Det som betyr noe i Molværs univers er strålende låter, drivende beats og intrikate groover og, kanskje det aller viktigste, musikalske møter over grensene. En innstilling som har ført til imponerende sju Spellemannpriser!

Da albumet Buoyancy kom i 2016 hadde Molvær utvidet trioen fra forrige utgivelse. Kvartetten med Jo Berger Myhre på bass og Erland Dahlen på trommer både ser og høres ut som et band – til overmål et skikkelig tøft et. Den makaløse gitaristen Johan Lindstrøm er også med, her er det like mye gitar og brønndypt groove som trompet. Musikken er av sedvanlig Molvær-støpning, vakkert, men i dypet truer malstrømmen. Dette blir et nytt høydepunkt! Garantert!

Nils Petter Molvær – trompet, Johan Lindstrøm – gitar, Jo Berger Myhre – bass, Erland Dahlen – trommer

Les et veldig fint intervju her: https://www.innerviews.org/inner/nils-petter-molvaer