Multiverse

Klassisk med moderne vri

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 250/200
  • Kjøp billett her!

Classic jazz with a twist … lots of twists!

Plateslippfest!

Multiverse lanserer sitt tredje album og det er bare å glede seg! Bandet har blitt beskrevet som «ett av landets for tida aller mest originale, ambisiøse, avanserte og komplette band» og «en kvintett som på medrivende vis forener kontrollert melodiøsitet med sitrende improvisasjonslyst» (Jazzinorge.no), og av det vi har hørt fra den nye utgivelsen, er de i det samme, gode sporet nå.

Multiverse har skapt et eget tonespråk basert på intuitivt samspill, lyttende kommunikasjon og musikalsk åpenhet. Dette er en jazzkvintett som like gjerne henter sin inspirasjon fra klassisk modernisme, indisk raga eller maqam fra Midtøsten. «Hele kvintetten later til å være styrt av én felles hjerne» uttrykte en anmelder. Musikken framføres med stor improvisatorisk frihet og tett samspill mellom musikanter som på hvert sitt vis har vist seg som sterke representanter for den nordiske jazzen av i dag.

Anders Lønne Grønseth – saksofon, Hayden Powell – trompet, Espen Berg – piano, Audun Ellingsen – bass, Einar Scheving – trommer

Foto: Harald Opheim