Motvind i Oslo – lørdag

Motvind-festivalen med mesterlig program

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 950/750/450/300
  • Kjøp billett her!

A fresh breath of meaning! A festival of improvised music

Dagspass: kr 450 / 300,- for medlemmer av Motvind Kulturlag eller studenter.
Festivalpass: kr 950 / 750,- for medlemmer av Motvind Kulturlag eller studenter.

For åttende året på rad har vi gleden av å invitere til Motvind i Oslo. Årets program vil over tre dager presentere både internasjonale og lokale stilskapere. Rykende fersk komponert musikk, kreativ bearbeiding av gammelt jazz- og folkemusikkrepertoar, og sylskarp improvisasjon.

En mesterlig ansamling kunstnere og ensembler viser veien videre 15-17. juni på Nasjonal Jazzscene, Nynorskens Hus, Kafé Hærverk og i festsalen på Hotel Bristol.

PROGRAM:

Torsdag 15. juni – Nynorskens Hus & Kafé Hærverk // Billetter selges her.
20.00 – Jan Martin Gismervik – «Tiles» – Nynorskens Hus
22.00 – Joel and the Neverending Sextet – Kafé Hærverk
+ Motvind DJ´s utover natta…

Lørdag 17. juni – Victoria Nasjonal jazzscene & Hotel Bristol 
18.00 – Bristol Silence – spilles i den store festsalen på Hotel Bristol // Billetter selges her. 
21.00 – Christer Bothén 3
22.00 – [Ahmed]
23.00 – Motvind-DJs

Bristol Silence

Komponist og bassist John Andrew Wilhite-Hannisdal flyttet fra New York til Oslo i 2014, og har siden det etablert seg som en usedvanlig interessant og allsidig kunstner. Wilhite-Hannisdal er opptatt av å skape stykker i tydelige historisk-filosofisk-politiske kontekster. Dette har blant annet ledet han til å få oppført en opera om Pariserkommunen, og til å lage musikk med torsk i samarbeid med Havforskningsinstituttet.

Wilhite-Hannisdal skal nå ta for seg historien til Bristolorkesteret, som ble stiftet i 1939 og fungerte under den tyske okkupasjonen av Norge. Med et ensemble bestående av 11 favorittmusikere med på laget vil «Bristol Silence» urfremføres i den store festsalen på Hotel Bristol. En for historiebøkene!

Robyn Steitz, Sofia Jernberg – sopran, Klaus Holm – saksofon, Julie Kjær – saksofon, Torben Snekkestad – saksofon, Erik Kimestad Pedersen – trompet, Hans P. Kjorstad – fiolin, Ferdinand Bergstrøm – gitar, Ayumi Tanaka – piano, Ane Marthe Sørlien Holen – perkusjon, Andreas Winther – perkusjon, John Andrew Wilhite-Hannisdal – kontrabass & komposisjon.

Christer Bothén 3

Den svenske mesteren Christer Bothén har spilt klarinett siden 1953. På 60- og tidlig 70-tall tilbragte han mye tid i Nord-Afrika, og begynte å spille både Guimbri og Donso n´Goni. Da den legendariske trompetisten Don Cherry flyttet til Sverige, oppsøkte han Bothén for å lære. Som man kan høre på flere av Cherry sine 70-tallsplater, kom de to svært godt overens. I senere år har man blant annet kunnet høre Bothén med Fire! Orchestra og Goran Kajfes Tropiques, som solist og ikke minst med sin egen trio. Plata «Omen» fra 2021 er et mesterverk, som på mange måter kan sies å oppsummere et usedvanlig langt, aktivt og variert musikerliv. Det er denne trioen vi får besøk av på Motvind i Oslo!

Christer Bothén – bassklarinett, Donso n´goni & komposisjoner, Torbjørn Zetterberg – bass, Konrad Agnas – trommer

[Ahmed]

Den amerikanske bassisten, oud-spilleren og komponisten Ahmed Abdul-Malik ga på 50- og 60-tallet ut en rekke revolusjonerende plater. Dypt influert av musikkstiler fra Midtøsten og Nord-Afrika, høres de fortsatt usedvanlig friske og fremadretta. Den europeiske supergruppa [Ahmed] tar utgangspunkt i Abdul-Malik sin musikalske arv; heldigvis ikke i et forgjengelig forsøk på å kopiere, men som et springbrett for å skape og utforske nye former av såkalt «jazzmusikk». [Ahmed] har fått rykte på seg for å være et av de heftigste live-banda rundt omkring. Det er en stor glede at de gjør sin Norges-debut på Motvind i Oslo!

Seymour Wright – saksofon, Pat Thomas – piano, Joel Grip – bass, Antonin Gerbal – trommer

Foto: Guy Bolongaro

Kvelden avsluttes med DJ-sett av Motvind-gjengen!