Motvind i Oslo – fredag

Motvind-festivalen med mesterlig program

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 950/750/450/300
  • Kjøp billett her!

A fresh breath of meaning! A festival of improvised music

Dagspass: kr 450 / 300,- for medlemmer av Motvind Kulturlag eller studenter.
Festivalpass: kr 950 / 750,- for medlemmer av Motvind Kulturlag eller studenter.

For åttende året på rad har vi gleden av å invitere til Motvind i Oslo. Årets program vil over tre dager presentere både internasjonale og lokale stilskapere. Rykende fersk komponert musikk, kreativ bearbeiding av gammelt jazz- og folkemusikkrepertoar, og sylskarp improvisasjon.

En mesterlig ansamling kunstnere og ensembler viser veien videre 15-17. juni på Nasjonal Jazzscene, Nynorskens Hus, Kafé Hærverk og i festsalen på Hotel Bristol.

PROGRAM:

Torsdag 15. Juni – Nynorskens Hus & Kafé Hærverk // Billetter selges her.
20.00 – Jan Martin Gismervik – «Tiles» – Nynorskens Hus
22.00 – Joel and the Neverending Sextet – Kafé Hærverk
+ Motvind DJ´s utover natta…

Fredag 16. juni – Victoria Nasjonal Jazzscene:
20.00 – Håkon Austbø
21.15 – Skadedyr spiller «Dråper» av Ina Sagstuen
22.30 – Fra Det Onde feat. Emil Nikolaisen & Christian Wallumrød

Håkon Austbø

Siden han debuterte i Universitets aula i Oslo i 1964, har pianisten Håkon Austbø vært en unik stemme i norsk og internasjonalt musikkliv. Han er kanskje aller mest kjent for sitt tette samarbeid med Olivier Messiaen, men er også anerkjent som en av de fremste tolkerne av Claude Debussy og Aleksandr Skrjabin sin musikk. Austbø har som seg hør og bør mottat drøssevis med priser, utmerkelser og ridderkroninger. På Motvind i Oslo vil han presentere et program som inkluderer musikk av Beethoven og Klaus Egge.

Foto: Knut Utler

Skadedyr spiller “Dråper” av Ina Sagstuen

Det tolvhodete ensemblet Skadedyr ble etablert i 2011, og kan i retrospekt sies å ha vært definerende for hvordan den kreative musikken i Norge har videreutviklet seg og blomstret de siste ti årene. Nysgjerrighet, lekenhet, underfundighet, kollektivitet og uhemmet musikkglede er alle blant hjørnesteinene i Skadedyr sitt musikalske univers. Det har det blitt tre sterke plater og utallige konserter av allerede. Heldigvis kommer det mer!

Vokalist Ina Sagstuen har skrevet et splitter nytt verk for ensemblet. «Dråper» urfremføres på Motvind i Oslo. Etter en kioskveltende konsert i 2019, er vi umåtelig opprømte over å høre hvordan Skadedyr høres ut i 2023!

Fra Det Onde feat. Emil Nikolaisen & Christian Wallumrød

Fra Det Onde har de siste årene truffet tilhengere av kosmisk orientert musikk på tvers av tamme sjangerbenevnelser. Olaf Olsen og Rune Nergaard har jevnlig brent ned sjapper over hele verden hver for seg, med blant annet BigBang og Bushman´s Revenge. Da de møtte supertrompetist Erik Kimestad Pedersen åpnet nye verdener seg for samtlige involverte; et vidåpent landskap hvor referansene til den sløyeste 70-tallsmusikken håndteres med største improvisatoriske selvfølge.

Produsent og multikunstner Emil Nikolaisen har vært med på laget siden debutplata kom i 2020. På Motvind i Oslo toppes laget ytterligere med ingen ringere enn nasjonalskatten Christian Wallumrød. Vi gleder oss til å sitte på med romskipet til nye dimensjoner!