Morten Qvenild solo

MannMaskinMusikk!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210
  • Kjøp billett her!

Jazzscenens sommerserie presenterer:

An exiting journey through a musical head via machine and piano

Morten Qvenild er musikeren som turnerer med A-ha den ene uka, spiller improvisasjonsmusikk med Gard Nilssen den andre og jobber med Frode Grytten den tredje, og alt i mellom der! Nå skal vi høre han med den improviserende datamaskinen KimAuto! Musikken er en sammensmeltning av Qvenilds personlige stemme og et organisk-teknisk svært og komplekst instrument.

Qvenild har i prosjektet HyPer(sonal) Piano jobbet med flygelets soniske palett og har lagt inn elektronikk i forskjellige måter og former. Her dukker han ned i en innovativ lydverden, innfallsrik og personlig, inderlig, ærlig og veldig spennende!

I koronaperioden har Qvenild hatt som dogme å slippe en låt i måneden via sin BandCamp-side. Noe av dette nye materialet vil bli spilt på konserten. Som mantra for musikken har Morten og elektronikken ropt:

Vi vil ha popmusikk!
Vi vil ha melodier!
Vi vil ha motstand!
Vi vil ha støy!
Vi vil ha bjørka, rastløsheten, snøen, ordene, trærne, plastikken, løpingen, det abrupte, the kid, furua, melankolien, hytta, asken, uvissheten, metallet, elektronene, euforien, grublingen, skia, undergrunnen, overvannet, kajakken, countrymusikken, landsbygda, de mørke akkordene og det skimrende lyset.

Morten Qvenild – piano, elektronikk