MMO-Ensemble

Uroppføring!

  • Tirsdag 23. januar 2018
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 200/150
  • Kjøp billett her!

First performance of the orchestral work “Any day now”.

Å skrive musikk for stort ensemble er et såpass kolossalt foretakende, for ikke å snakke om en ganske sjelden hendelse i vårt lille musikalske land, at alle som gjør det burde fått både laurbærkrans og statsstipend. Vi kan dessverre ikke dele ut noen av delene. Men vi er likevel så heldige at vi kan tilby publikumet vårt en uroppføring og liveinnspilling av et slikt nyskrevet verk: Martin Myhre Olsens “Any day now”!

“Any day now” er skrevet for MMO-Ensemble, et prosjektbasert orkester med varierende besetning. I det nyskrevne verket for ensemblet søker Myhre Olsen å skape et nært og personlig uttrykk gjennom en kollasj av tekster og dikt, lekne riff og store orkestrale passasjer som balanseres med åpne og frie improvisasjoner. Inspirasjonskildene er mange, men noen av de viktigere er John Adams, Coltrane, Ornette Coleman og Messiaen.

Konserten vil i samarbeid med Øra Fonogram bli filmet og tatt opp for utgivelse i 2018.

Martin Myhre Olsen – saksofon, André Roligheten – saksofon, Øyvind Brække – trombone, Erik Kimestad Pedersen – trompet, Siril Malmedal Hauge- vokal, Karl Bjorå – gitar, Ayumi Tanaka – piano, Håkon Aase – fiolin, Adrian Løseth Waade – bratsj, Kaja Fjellberg Pettersen – cello, Christian Meaas Svendsen – kontrabass, Simon Olderskog Albertsen – trommer