Arild Andersen Sextet – kun få bill!

Mingus møter Andersen

  • Tirsdag 27. januar 2015
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 240/190
  • Kjøp billett her! – kun få bill!

Foto:Terje Mosnes

12. april 1964 spilte Charles Mingus med band en konsert i Universitetets aula i Oslo. Det skulle vise seg å bli en legendarisk konsert som i ettertid bare refereres til som «Mingus i Aulaen». På oppdrag fra Oslo Jazzfestival satte Arild Andersen sammen et musikalsk stjernelag for å markere 50 års jubileet for denne konserten. Den fant sted i den samme aula, fylt til randen av et forventningsfult publikum 12. august 2014. Petter Wettre skrev blåsearrangementene og Arild Andersen noterte ned komparrangementene fra Mingus orginaler. Musikken dreier seg i hovedsak rundt repertoiret som ble spilt av Mingusbandet i 1964. For oss på Nasjonal jazzscene er det en utsøkt glede å få lov til å presentere denne fantastiske konserten og konstellasjonen i vårt hus!

Petter Wettre – tenorsax, bassclarinett, Klaus Ellerhausen Holm – altsax, bassklarinett, Mathias Eick – trompet, Bugge Wesseltoft – piano, Gard Nilssen – trommer, Arild Andersen – bass

Tilbakemeldingene etter konserten var et svært entusiastisk publikum og følgende (utdrag fra) anmeldelser:

«En konsert man blir nødt til å markere om nye 50 år!»
Terje Mosnes

«Mingus møtte Andersen, og jubelen stod i taket. Kveldens sekstett har ikke bare ivaretatt mannens galskap. De har også levendegjort det beste han etterlot seg.»
Arild R. Andersen

«Charles Arild Mingus Andersen. Bedre måte å markere den legendariske Mingus-konserten i Aulaen i 1964 på, enn å gjenskape den med et identisk norsk superlag under ledelse av Arild Andersen, er faktisk ikke mulig – skulle det vise seg.»
Tor Hammerø

To dykk tilbake i Aulaen finner du her:

https:/.spotify.com/?uri=spotify:album:7i3cnReSEEPTFeeTDiERyh