Jenny Hval og Susanna – «Meshes of Voice»

Blendende univers

  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 220/170
  • Kjøp billett her!

Support: Alexander Rishaug, mer info nederst

Albumet «Meshes of Voice» har hatt en lang reise, men når det først traff publikum i fjor ble det hyllet som bergtakende, omslyngende popkunst av internasjonal klasse. Det britiske musikkmagasinet The Quietus plasserte albumet på 10. plass over årets beste plater. Samarbeidet mellom to av de kanskje sterkeste nordiske stemmene i dag startet i 2008 som en slags brevveksling om mytiske kvinneskikkelser, og resulterte i to konserter for et lamslått og begeistret publikum. «Meshes of Voice» er et blendede univers av betroelser, hvisken og forførelser. Platen vant nettopp en Spellemann i Åpen klasse, vi gratulerer!

Jenny Hval – vokal, elektronikk, keys, Susanna – vokal, elektronikk, keys, Stine J. Motland – vokal, elektronikk, keys, Heida K. J. Mobeck – tuba, elektronikk, Ingar Hunskaar – lyd, Pekka Stokke – lys/visuals

foto: Andreas Ulvo

Alexander Rishaug er lydkunstner og elektronisk musiker med base i Oslo og Berlin. Han debuterte på Smalltown Supersound i 2001 og har deretter gitt ut plater på kredible labeler som Asphodel og Dekorder. Rishaug’s lydbilde spenner fra det minimale og enkle til det fortetta og eksplosive, med minimalistiske og repetitive figurer utforsker han toner og teksturer basert på feltopptak og analoge synther. Han har nylig sluppet platen MaOrg PaGit på den portugisiske labelen Cronica.

Link:
Live in Kanazawa, Japan https://www.youtube.com/watch?v=a2b2acqoOM4
Live i Spikersuppa: http://youtu.be/thmjNvwfqcc

https:/.spotify.com/?uri=spotify:album:0RH04RlxSoc0XQGBW5VPRD