Mathias Eick – Utsolgt!

Skildrer det store uten ord

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 320/270
  • Utsolgt!

Norwegian trumpet player Eick releases his fourth album on ECM

Trompetisten, komponisten og bandlederen Mathias Eick har blitt kalt et av verdens største jazztalenter i mange, mange år allerede, men med den nye plata «Ravensburg», hans fjerde utgivelse på det sagnomsuste plateselskapet ECM, har han funnet veien helt hjem. Der musikken tidligere har vært preget av et liv på reisefot, stadig på vei mot nye mål og destinasjoner, er albumet Ravensburg et vitnesbyrd om en fullvoksen kunstner som har fått fast grunn under føttene.

Ikke det at Mathias Eick er ukjent med kunstnerisk suksess! Enten det nå er med Trondheim jazzorkester og Chick Corea, med Jaga Jazzist, Iro Haarla eller Manu Katché. Som trompetist, vibrafonist, kontrabassist, gitarist eller pianist har multiinstrumentalisten Eick bidratt på langt over hundre innspillinger.

Målet med Ravensburg har i følge Eick vært å «følge en mer melodisk og rytmisk tradisjon, og føye meg inn i den lyriske, nordiske ECM-estetikken som jeg er vokst opp med. Å skildre de store følelsene i livet uten ord.» Plata kommer i mars. Da har du god tid til å lytte deg opp før konserten på Victoria!

Mathias Eick – trompet, Andreas Ulvo – piano, Håkon Aase – fiolin, Audun Erlien – bass, Torstein Lofthus – trommer, Helge Andreas Norbakken – trommer