Mary Halvorson Code Girl

Friskt pust inn i tradisjonen

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

A fresh, new take on songwriting

Den amerikanske gitaristen Mary Halvorson har i en sammenheng blitt omtalt som ‘den minst forutsigbare impromusikeren i New York’, og det sier jo ikke så rent lite! Helt siden hun trådte fram på scenen tidlig på 2000-tallet har hun skydd klisjeene som pesten og heller formet gitarjazzen i sitt helt eget bilde, med et halvakustisk sound, lett forvrengt, innimellom flytende og mildt, andre ganger hardt og kantete. Halvorson spiller fast i bandene til Marc Ribot og Anthony Braxton, i tillegg sine mange egne prosjekter der hun er arbeidsgiver for glitrende NYC-navn som Ches Smith og John Hébert.

Code Girl er et helt nytt band og det første der Halvorson også har skrevet tekst. Her blandes impro med folk og jazz, og resultatet må uten tvil kunne kalles et friskt pust inn i den gamle låtskrivertradisjonen. Den erfarne gjengen Halvorson har med seg i Code Girl, toppes av vokalisten Amirtha Kidambi, som gir assosiasjoner til en ung Cassandra Wilson! Må høres.

Mary Halvorson – gitar, Amirtha Kidambi – vokal, Ambrose Akinmusire – trompet, Michael Formanek – bass, Tomas Fujiwara – trommer