Marquis Hill Blacktet

Forfriskende funky jazzvibber straight outta Chicago

  • Torsdag 15. november 2018
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

Groovy and hip-hop-infused Chicago-jazz

“Same chicken, different spice / listen to all that flavor, savor every note / it tastes like hope and smells like Blue Note // the way we play / signifying from which we came”

Linjene fra tittellåta på Marquis Hill-plata The way we play fungerer ikke bare som en overskrift for Chicago-trompetistens kunstneriske virke, men like mye som en beskrivelse av hvordan en hel generasjon afrikansk-amerikanske jazzmusikere i dag forholder seg til identitet, tradisjon, politikk og populærkultur. Hill tar gjerne en låt og svøper den i hip-hop- eller ny-soul-gevanter, men under er det fortsatt brilliant, groovy og melodiøs jazz med post-bop-røtter.

Blacktetten som Marquis Hill kommer med til Victoria, har hatt en litt skiftende besetning, men består alltid av musikere med tilknytning til Chicago. Strålende musikere, må vi legge til; ikke minst Joshua Johnson og Joel Ross som spiller med Herbie Hancock og Wayne Shorter. Det er kanskje unødvendig å si det, men dette blir en kveld for kule katter og myke hofteledd. Se dem før Øya tar’em!

Marquis Hill – trompet, Braxton Cook – saksofon, Joel Ross – vibrafon, Jeremiah Hunt – bass, Jonathan Pinson – trommer