Maridalen

Intimt og naturskjønt

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240/190
  • Kjøp billett her!

Natural beauty from acclaimed trio

Rett nord for Oslo ligger Maridalen, med et slående og frodig landskap. Flere av disse egenskapene kan også tilskrives den kritikerroste jazztrioen som har tatt navnet etter dalføret. Maridalen, altså bandet, maler naturskjønne bilder fargelagt med en helt egen varme, intimitet og boblende oppfinnsomhet.

Det selvtitulerte debutalbumet ble utgitt i 2021 på Jazzland Recordings, og fikk både nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Albumet ble blant utropt til «Årets beste norske» i Aftenposten og ble trukket frem som et av «Jazz Albums of the Year» i anerkjente MOJO Magazine. Oppfølgeralbumet «Bortenfor» (2022) har også mottatt strålende anmeldelser. På «Bortenfor» hever bandet blikket fra dalen og ned over storbyens lys og asfalterte gater. Her utvides paletten med kledelig steelgitar og piano som bretter ut trioens lyd. I tillegg til noe mer utradisjonelle lydkilder som kjøkkenutstyr og en gammel radio. Helt i Maridalens ånd. Albumet ble nylig trukket frem som et av 2022s beste jazzalbum.

Varmen som preger albumene har en naturlig sammenheng med at innspillingene har foregått i Maridalen kirke, der treverket i kirken gir en glødende gjenklang av bandets akustiske oppsett. Denne gløden bringer trioen med seg ned fra dalføret og til Karl Johan denne lørdagen.

Anders Hefre – saksofon, Jonas Kilmork Vemøy – trompet, Emil Brattestad – pedal steel, Andreas Rødland Haga – kontrabass

Foto: Jørgen Nordby