Louis Moholo-Moholo – 5 Blokes

Et kraftsenter med mye historie!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 240/190
  • Kjøp billett her!

Heavyweight commitment from a legend still surfing the waves of emotion
Legendebesøk fra et kraftsenter med mye historie!

Det blir både intenst og vakkert når dette fantastiske bandet tar over Jazzscenen, her brettes det ut store følelser som bølger ut over scenekanten! Louis Moholo-Moholo flyttet til England fra Cape Town midt på 60-tallet, vekk fra Apartheids åk og til en fri rock- og jazzscene hvor han snart ble en sentral drivkraft. Han startet flere band med andre Sør-afrikanere i eksil, som raskt inspirerte og involverte de største navnene i frijazzen.

De fem fyrene har en felles plattform i sterk egenart, mye kraft og et overskudd av kreativitet. Her er tre generasjoner britiske jazzmusikere samlet for å formidle en opphøyet tilstand, vi venter en dirrende elektrisk konsert som nok blir både vakker og støyende. Kanskje spesielt verdt å nevne at Shabaka Hutchings er med, treblåseren fra Sons of Kemet, en moderne fakkelbærer av afro-futurismen.

Ledet av en inspirert Moholo-Moholo som fortsatt har i seg den samme kompromissløse spenningen og oppfinnsomheten som har markert han som en av de viktigste figurene på nasjonale og internasjonale scener i et halvt århundre nå. En legende!

Jason Yarde – saksofon, Shabaka Hutchings – saksofon, Alexander Hawkins – piano, John Edwards – bass, Louis Moholo-Moholo – trommer