LILJA

LILJAs verden

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240/190
  • Kjøp billett her!

LILJA is ready with follow-up to acclaimed debut 

Oddrun Lilja Jonsdottir er en allsidig artist fra hovedstadens jazzscene. Hun har turnert verden rundt, og har samarbeidet med musikere fra blant annet India, Libanon, Etiopia, Tanzania, Island og USA. Hun er aktuell som komponist med Tingingsverket «I» til Vossa Jazz sitt 50-årsjubileum i 2023. Nå er det også endelig tid for releasekonsert for plate nummer to på hjemmebane!

LILJAs debutalbum «Marble» (2020) høstet strålende kritikker med terningkast 6 i Dagsavisen, og figurerte på lister over årets beste album i samme avis og i Klassekampen.

På «Mirage» som slippes i april, har LILJA samarbeidet med fire tradisjonsbærere fra ulike deler av verden: Sara Marielle Gaup fra Sápmi, Celio de Carvalho fra Brasil, Zakaria Houaoura fra Marokko og Ashraf Sharif Khan fra Pakistan. Disse møtene smeltes sammen i LILJAs musikk, og skaper i sin mangefasetterte helhet en slags luftspeiling – mirage – av verden, sett fra Oddrun Liljas perspektiv.

I tillegg til Oddrun Lilja på gitar og vokal, består det faste LILJA-ensemblet av Sanne Rambags på vokal, Bafana Nhlapo på perkusjon, Jo Skaansar på bass og Erik Nylander på trommer. Denne kvelden er Sara Marielle Gaup og Khalid Laaouam med som gjester på vokal, i tillegg stiller Bodvar Tornes med lyddesign som syr det hele elegant sammen. Alt ligger til rette for en storstilt slippfest i egen by!

Oddrun Lilja Jonsdottir – gitar og vokal, Khalid Laaouam – vokal, guembri, Sanne Rambags – vokal, Sara Marielle Gaup – vokal, Khalid Laaouam – vokal, Jo Skaansar – bass, Bafana Nhlapo – perkusjon, Erik Nylander – trommer, Bodvar Tornes – lyddesign

Foto: Anne Valeur