Billy Cobham’s Spectrum 50 band – UTSOLGT!

Classic album revisited!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 480/430/380
  • Utsolgt!

Classic album revisited!

Hvor skal man begynne med Billy Cobham? Han har levert sprudlende trommespill for storheter som Horace Silver og Miles Davis, du finner Cobham der inne i trommemylderet på eviggrønne «Bitches Brew». Han oppnådde stor suksess med Mahavishnu Orchestra, sammen med en annen Victoria-favoritt, John McLaughlin. Grateful Dead og Bob Weir har også nytt godt av hans rytmiske ferdigheter. Ikke minst har han hatt en usedvanlig innholdsrik solokarriere. CV-en hans er fylt til randen av innspillinger og øyeblikk med stor påvirkning på musikk- og jazzhistorien. Og denne kvelden skal vi dvele ved ett av disse klassiske øyeblikkene.

I 2023 er det 50 år siden Cobhams überklassiske solodebut «Spectrum» ble utgitt. Anført av låter som «Stratos», «Spectrum» og «Red Baron» står albumet som en fusiondrapert bauta i jazzhistorien. Albumet imponerer fortsatt den dag i dag med dens funky trommer, boblende synther og riff. Et vidt spekter av blendende ferdigheter. 50-årsjubileet må selvfølgelig markeres og feiringen skjer med Billy Cobham’s Spectrum 50 Band på Victoria denne fredagen med brask, bram, store trommer og sylskarpt band.

Rocco Zifarelli – gitar, Gary Husband – tangenter, Rocco Zifarelli – gitar, Michael Mondesir – bass, Billy Cobham – trommer

Foto: Anton Antonov