Billy Cobham’s Spectrum 50 band

Classic album revisited!

Hvor skal man begynne med Billy Cobham? Han har levert sprudlende trommespill for storheter som Horace Silver og Miles Davis, du finner Cobham der inne i trommemylderet på eviggrønne «Bitches Brew». Han oppnådde stor suksess med Mahavishnu Orchestra, sammen med en annen Victoria-favoritt, John McLaughlin. Grateful Dead og Bob Weir har også nytt godt av hans rytmiske ferdigheter. Ikke minst har han hatt en usedvanlig innholdsrik solokarriere. CV-en hans er fylt til randen av innspillinger og øyeblikk med stor påvirkning på musikk- og jazzhistorien. Og denne kvelden skal vi dvele ved ett av disse klassiske øyeblikkene.

I 2023 er det 50 år siden Cobhams überklassiske solodebut «Spectrum» ble utgitt. Anført av låter som «Stratos», «Spectrum» og «Red Baron» står albumet som en fusiondrapert bauta i jazzhistorien. Albumet imponerer fortsatt den dag i dag med dens funky trommer, boblende synther og riff. Et vidt spekter av blendende ferdigheter. 50-årsjubileet må selvfølgelig markeres og feiringen skjer med Billy Cobham’s Spectrum 50 Band på Victoria denne fredagen med brask, bram, store trommer og sylskarpt band.

Rocco Zifarelli – gitar, Gary Husband – tangenter, Rocco Zifarelli – gitar, Michael Mondesir – bass, Billy Cobham – trommer

Foto: Anton Antonov

Vi anbefaler også: