Avlyst! Lakecia Benjamin Quartet

John og Alice Coltrane feiret og nytolket

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210
  • Avlyst!

Kjære publikum! Vi må dessverre avlyse konserten med Lakecia Benjamin Quartet imorgen fredag 11. mars, dette på grunn av sykdom og problemer med reise. Bandet står p.t. fast i New York. Vi arbeider med ny dato og kommer raskt tilbake med ny beskjed!

Fresh takes on the music and spirit of the two Coltranes

Alle radikale kunstformer er dømt til på et eller annet tidspunkt å bli tradisjon. Coltranene, John og Alice, var på hvert sitt vis genier – stilskapere, ikoner og banebrytere innenfor den komplekse og altomfattende moderne musikkformen vi litt upresist kaller jazz. De stod også helt i front da jazzen, for en periode i det minste, kastet den skarpe dressjakka og ble spirituell. I dag er de en del av musikkhistorien som dagens musikere kan omfavne eller avvise.

En som på alle måter omfavner, er New York-saksofonisten Lakecia Benjamin. Én del gatesmart, én del skolert og resten ren spirit. Etter samarbeid med Stevie Wonder og Alicia Keys og to plater i gatekrysset jazz, funk, soul – urban musikk på kortform – var tiden kommet for å krysse klinger med historien. Plata Pursuance: The Coltranes fra 2020 er et fantastisk prosjekt der Benjamin samlet de gamle Coltrane-kattene Ron Carter og Reggie Workman og nåtidige stornavn som Dee Dee Bridgewater, Marcus Gilmore, Jazzmeia Horn, Regina Carter, til to intense dager i studio der både John og Alice Coltrane ble feiret og nytolket. Resultatet ble et sprudlende energisk overskuddsalbum der ikke minst Lakecia Benjamin selv kanaliserer Coltrane-ånden så nakkehårene reiser seg!

Vi måtte nok utvidet lille Victoria ganske mange ganger hvis vi skulle hentet over hele dette stjernegalleriet. Den erfarne og barberbladskarpe kvartetten Benjamin turnerer med, er en fullgod erstatning i så måte. Penskjorte eller kaftan – det er opp til deg. I kveld inviterer Lakecia Benjamin til fest hos the Coltranes!

Lakecia Benjamin – saksofon, Taber Gable – piano, Ivan Taylor – bass, EJ Strickland – trommer