Ingebrigt Håker Flaten – (Exit) Knarr

Musikalsk gods og gull

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230
  • Kjøp billett her!

Ingebrigt Håker Flaten’s voyage through the destinations that shaped him as an artist

Tingingsverket til Vossajazz 2020 led samme skjebne som så mange sjøfarere i tidligere tider: Med havna rett for baugen kom stormen som ut av en sekk og blåste dem rett til havs igjen. (Exit) Knarr kom ikke i land før på tredje forsøk. Først i september 2021 kunne Ingebrigt Håker Flaten endelig gå på scenen, flankert av sju av landets aller fineste musikere, noen av dem på god vei til å bli stjerner selv, energisk klappende åpningsrytmene på “Miles Avenue”.

Men kosmopolitten Håker Flaten har krysset større hav enn dette. Som en moderne handelsreisende viking har han tatt med seg musikk fra det ene kontinentet til det andre, alltid på farten og åpen for nye impulser. (Exit) Knarr er et kunstnerisk tverrsnitt hvor låtene er små reisekister, fylte til randen med musikalsk gods og gull samlet på reisa fra Oppdal til Trondheim, Chicago, Austin, Mexico by, Amsterdam og tilbake.

Vi elsker å få turnerende bestillingsverk på besøk! Premierenervene er borte, skuldrene lave, leddene myke og humøret på topp. Musikken har begynt på sin egen reise. I kveld legger knarren til kai på Victoria. Bli med om bord!

Mette Rasmussen – saksofon, Atle Nymo – saksofon, bassklarinett, Erik Kimestad – trompet, Oddrun Lilja – gitar, vokal, Joakim Rainer Petersen – tangenter, Ingebrigt Håker Flaten – bass, Olaf Olsen – trommer

Foto: Juliane Schutz